Lukas Hradecky pitää Iivo Niskasta itseään ja Teemu Pukkia kovempana urheilijana – ”Ihan päivänselväähän se on”

© Kuva: Getty Images

Suomalainen jalkapalloväki sai olla ylpeä torstaina pidetyssä Urheilugaalassa. Helsingissä järjestetty gaalatilaisuus päättyi Vuoden urheilijan palkitsemiseen. Urheilutoimittajain liitto valitsi ylivoimaiseksi ykköseksi Huuhkajien ja Norwichin maalitykin Teemu Pukin.

Pukki sai ennätysäänet, peräti 412 ykkössijaa 574:stä. Kotkalaiskärjen maajoukkuetoveri ja hyvä ystävä, Suomen maalivahti Lukas Hradecky oli äänestyksessä toinen ja maastohiihtäjä Iivo Niskanen kolmas.

Suomi-futiksen riemunaiheet eivät päättyneet tähän. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sai Vuoden valmentajan palkinnon ja Suomen historiallinen EM-lopputurnauspaikka valittiin Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

EM-karsinnoissa Suomen johtohahmona maalilla torjunut Hradecky, 30, osasi odottaa Pukin voittoa. Kehunsa turkulaismaalivahti jakoi urheilullisuudesta silti ennen kaikkea hiihtäjä-Niskaselle.

– Ihan päivänselväähän se on, että Iivo on kummastakin meistä kovempi urheilija. Meillä vaan sattui olemaan seurajoukkueellisesti ja totta kai ehkä maailmanlaajuisesti niin, että saatiin sieltä vähän pussiin. Ihan kiva, että tulee tunnustusta, Teemu on ansaitusti Vuoden urheilija, Hradecky sanoi Suplan Bundes-Luke -podcastissaan.

Niskanen oli voittanut Vuoden urheilijan palkinnon kahtena edellisenä vuonna. Pukki oli vasta kolmas pystin pokannut jalkapalloilija. Aiemmin kunnian olivat saaneet futaajista Jari Litmanen (1995) ja Sami Hyypiä (2001).

Hradecky pitää Urheilugaalan palkintosateen kahmimista kovana suorituksena suomalaiselta jalkapallolta. Seuraava suuren luokan haaste Huuhkajilla on edessä kesällä EM-turnauksessa, jossa samassa alkulohkossa vastaan asettuvat Tanska, Belgia ja Venäjä.

– Otetaan tuo EM-kulta tuossa kesällä, niin miehitetään kaikki top20-sijat! Hradecky veisteli tuttuun tapaansa.

Pukki, 29, sai Vuoden urheilija-äänestyksessä huimat 5089 pistettä, Hradecky 2 302 ja Niskanen 2 296. Ykkössijoja Hradecky pokkasi 12, Niskanen 26.

Saksan Bundesliigan ottelut näkyvät Viasatin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.