Bayer Leverkusen kaatoi sunnuntaina bundesliigakierroksen päätösottelussa naapurinsa Fortuna Düsseldorfin 3-0. Voitto sarjajumbosta oli Werkselfille kolmas perättäinen liigaotteluissa. Sen myötä Leverkusen jatkaa sarjassa viidentenä, kaksi pistettä Borussia Dortmundin takana.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin puski verkkoon superlupaus Kai Havertz. Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu varttitunti, oli Düsseldorf kuitenkin erittäin lähellä nousta tasoihin. Bundesliigan maalitilaston jaetulla kolmannella sijalla oleva Rouwen Hennings jatkoi taidokkaasti keskityksen kohti etualanurkkaa, mutta jostain ilmestyi Lukas Hradecky ja venytti näppinsä sijoituksen tielle. Todellinen game-saver sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lähes heti tilanteen jälkeen Hennings pääsi yrittämään takatolpalta kulmapotkusta uudestaan. Hradecky kuitenkin teki itsestään sen verran ison, että Henningsin helpolta näyttänyt maalipaikka tyrehtyi vetoon yli maalin.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

Kun Düsseldorf ei paikoistaan onnistunut, ratkaisi Leverkusen Reininmaan derbyn lopulta omiin nimiinsä. 2-0 -maalin ohjasi verkkoon kapteeni Lars Bender kulmapotkusta onnekkaastikin 79. minuutilla. Loppunumerot 3-0:aan teki puolestaan rankkarista Lucas Alario.

Pelitapahtumia hallitsi odotetusti Bayer Leverkusen. Hradeckylle tilastoitiin ottelussa kolme torjuntaa, kun Düsseldorfin maalivahti Florian Kastenmeier torjui peräti kahdeksan kertaa.