Italian Serie A:n vuosi 2020 käynnistyi surullisesti sunnuntaina, kun Brescia ja Lazio ottivat mittaa toisistaan alkaneen vuoden ja vuosikymmenen ensimmäisessä Italian pääsarjan ottelussa.

Puolen tunnin pelin kohdalla Brescian italialaishyökkääjä Mario Balotelli kääntyi erotuomarin suuntaan ja huomautti oikeudenjakajaa katsomosta tulevista rasistisista huudoista, jotka osoitettiin Balotellille.

Peli keskeytettiin pariksi minuutiksi tapauksen takia.

Aiemmin tällä kaudella Balotelli, 29, oli joutunut Hellas Veronan kannattajien rasismisolvausten kohteeksi.

Nyt Lazio on ottanut kantaa kannattajiensa käytökseen. Seura julkaisi ottelun jälkeen tiedotteen asiaa koskien, jossa se kertoo tuomitsevansa hölmöilyyn syyllistyneet fanit.

– Kuten aina aiemminkin, SS Lazio tuomitsee fanien syrjivän käytöksen Breciaa vastaan pelatun ottelun aikana.

– Seura toistaa jälleen kerran tuomitsevansa hyväksymättömän käytöksen ja vahvistaa aikomuksensa ryhtyä oikeustoimiin niitä vastaan, jotka pettivät intohimonsa urheiluun vahingoittamalla vakavasti seuran ja Biancocelestin imagoa, tiedotteessa luki.

Peli päättyi Lazion 2-1-voittoon dramaattisella tavalla, kun Ciro Immobile viimeisteli illan toisen osumansa lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Brescia oli joutunut pelaamaan avausjakson loppuhetkistä lähtien miehen alivoimalla Andrea Cistanan saatua punaisen kortin.

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen pelasi koko ottelun Brescian maalilla.