Meksikon maajoukkuehyökkääjä siirtyy Zlatan Ibrahimovićin seuraajaksi – nousee heti MLS:n palkkakuninkaaksi

© Kuva: Getty Images

Meksikon miesten A-maajoukkueen tähtihyökkääjä Javier ”Chicharito” Hernández siirtyy Sevillasta Los Angeles Galaxyyn. Seurat kertoivat siirrosta tiistaina.

Hernández, 31, siirtyi espanjalaiseen Sevillaan vasta viime kesänä Englannin Valioliigan West Hamista, mutta hän jäi kauden ensimmäisellä puoliskolla vähäiselle peliajalle. Aiemmin urallaan hän on edustanut myös Bayer Leverkusenia, Manchester Unitedia, Real Madridia ja Chivasia.

Kaikkiaan Hernández on pelannut seurajoukkuetasolla 422 kikpailullista ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 156 maalia ja syöttänyt 53. Meksikon A-maajoukkueessa hän on pelannut 109 ottelua ja tehnyt enemmän maaleja kuin kukaan muu, 52 kappaletta.

Hernández on aiemminkin ollut yhdistettynä Major League Soccerin joukkueisiin, kuten Orlando Cityyn ja Chicago Fireen, mutta oikea ajankohta ja seura kohtasivat vasta, kun Galaxy tuli kolkuttamaan hänen ovelleen.

LA Timesin mukaan Hernándezista tulee siirtonsa myötä MLS:n parhaiten palkattu pelaaja. Major League Soccerin edellinen palkkakuningas oli LA Galaxyn kahden viime vuoden tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimović, joka tienasi jälkimmäisellä kaudellaan noin 6,5 miljoonaa euroa. Ruotsalaiskärki Ibrahimović, 38, palasi joulukuun lopussa italialaiseen AC Milaniin, jota hän edusti jo vuosina 2010-2012.

Joko nyt HSV? ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️