Myös toinen suomalaispelaaja siirtyy Joel Pohjanpalon tavoin HSV:hen – 16-vuotias lupaus seuraa isoveljensä jalanjälkiä

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjän Joel Pohjanpalon lainasiirto Saksan toisen sarjatason Hamburger Sport-Vereiniin eli HSV:hen varmistui perjantaina. Heti perään tuli tieto siitä, että HSV:n organisaatioon liittyy myös toinen suomalaispelaaja.

Kyse on Käpylän Pallon 16-vuotiaasta Jesse Kilosta, joka muutti Hampuriin tammikuussa ja pelaa aluksi seuran U17-joukkueessa.

10-vuotiaasta lähtien Suomen talenttihautomona pidettyä KäPaa edustanut Kilo on pelannut 12 poikien maaottelua Suomen paidassa edustaen maatamme sekä omassa että vuotta vanhempien ikäluokassa. Hän on tehnyt Suomen paidassa peräti seitsemän maalia. Viisi rysää syntyi elokuun U15-maaottelussa Ruotsin verkkoon.

Sekä hyökkääjänä että keskikenttäpelaajana pelaamana pystyvä Kilo vaittiin vuonna 2018 Helsingin piirin vuoden poikapelaajaksi. Viime vuonna hän oli B-poikien SM-sarjan toiseksi paras maalintekijä 11 osumalla, kun KäPa voitti historian toisen B:n SM-kullan.

Hänen isoveljensä Juho Kilo (s. 2002) siirtyi HSV:hen riveihin kesällä 2018 ja kuuluu seuran U19-joukkueen runkopelaajiin. Nyt Jesse Kilo seuraa isoveljensä jalanjälkiä.

KäPasta Hampuriin siirtyi myös jo lähes kolme vuotta sitten Anssi Suhonen, 19, joka on esiintynyt myös saksalaisseuran edustusjoukkueessa mutta kerryttänyt minuuttinsa pääasiassa akatemiassa.

Yhteensä HSV:ssä on tällä hetkellä peräti viisi suomalaista. Karjaalaisen BK-46:n kasvatti Tobias Fagerström siirtyi HSV:n akatemiaan jo kesällä 2016.