Niklas Moisanderille uusi kumppani keskuspuolustukseen – taustaa Saksan juniorimaajoukkueista

© Kuva: Getty Images

Putoajan paikalta kevätkauteen starttaava Werder Bremen on vahvistanut sunnuntaina keskuspuolustustaan. Joukkueen toppariosan kantava voima on terveenä ollessaan kippari Niklas Moisander, ja kevään aikana suomalainen voi saada rinnalleen 28-vuotiaan Kevin Vogtin.

Vogt siirtyy Bremeniin saman sarjan Hoffenheimista loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Molemmat seurat vahvistivat siirron sunnuntaiaamuna. Tekemättä oli tuossa vaiheessa enää Vogtin lääkärintarkastus.

Bildin mukaan Bremenillä ei kuitenkaan ole Vogtiin osto-optiota. Miehen lainasta seura maksaa tiettävästi 750 000 euroa.

– Tämän siirron mahdollisuus aukesi viime päivien aikana, emmekä halunneet estää Keviniltä tätä askelta. Ammattilaisjalkapalloilussa syntyy joskus tilanteita, joita pitää arvioida yhdessä, avoimesti ja läpinäkyvästi. Siksi meille oli selvää tulla pelaajaa vastaan yhdessä vietetyn menestyksekkään ajan jälkeen, Hoffenheimin manageri Alexander Rosen muotoili.

194-senttinen Vogt kolusi läpi Saksan nuorisomaajoukkueet, mutta ei ole ikinä saanut kutsua A-maajoukkueeseen. Hänen omin pelipaikkansa on keskuspuolustuksessa, mutta Vogt on nähty myös keskikentän pohjalla. Hoffenheimin kanssa hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2022.

Vogt pelasi tällä kaudella marraskuun loppuun saakka lähes aina Hoffenheimin avauskokoonpanossa, kapteenin nauha käsivarressaan. Viimeisissä neljässä ottelussa valmentaja Alfred Schreuder ei kuitenkaan valinnut häntä kokoonpanoon. Vogt luopuikin hyllytyksen seurauksena ensin kapteeniudestaan, ja nyt vaihtuu seurakin.

Vogt siirtyy Bremeniin kahdeksan kauden ja 213 ottelun bundesliigakokemuksella.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta