Petteri Forsell ei ole jatkamassa Suomessa – keskustelut HJK:n kanssa kaatuivat heti kättelyssä hurjaan siirtosummaan

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kovapotkuinen hyökkäyspään pelaaja Petteri Forsell etsii tällä hetkellä uutta seuraa purettuaan sopimuksensa aiemmin tässä kuussa Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Miedz Legnican kanssa.

Lue lisää Forsellin sopimuksen purkamisesta täältä.

Forsell, 29, odottaa maltillisena yhteydenottoja tammikuun siirtoikkunan viimeisen viikon aikana. Pelaaja toivoo syksystä asti hänen agenttinaan toimineen Teemu Turusen kanssa löytävänsä pelipaikan kovatasoisesta liigasta, jotta voisi taistella Suomen EM-kisajoukkueeseen pääsystä.

Viime kesänä Legnica lainasi Forsellin Veikkausliigan rahakkaimpaan seuraan HJK:hon loppukaudeksi. Klubi sai lainan myötä myös osto-option kokkolalaiseen. Sitä ei kuitenkaan käytetty, koska helsinkiläisseura olisi joutunut maksamaan Legnicalle kelpo siirtokorvauksen Forsellista.

– Kun kävimme tuon keskustelun (HJK:n kanssa) marraskuussa, niin minulla oli sopimus Legnicaan ja lähtökohta oli se, että minut pitäisi ostaa sieltä, olisiko ollut kahdella- vai kolmellasadalla tuhannella eurolla, enkä edes minä halua, että HJK olisi joutunut sitä maksamaan, Forsell selitti SuomiFutis-sivustolle.

– Emme sitten keskustelleet sen enempää jatkosta, kun siinä oli tuollainen este. Jos HJK olisi sen summan maksanut, se olisi tarkoittanut sitä, että se olisi ollut myös minulta pois, enkä olisi halunnut sitä.

Hänen tavoitteenaan ei ole palata Suomen-kentille, mutta täysin poissuljettu vaihtoehto liigapelien pelaaminen ei ole. Forsell muistuttaa, ettei jalkapallossa koskaan tiedä mitä voi tapahtua.

Toistaiseksi hän ei ole saanut konkreettisia tarjouksia, vaikka mielenkiintoa on hänen mukaansa odotettu käytänössä kaikista Euroopan maista.

– Lähtökohtaisesti olen koittanut katsoa vaihtoehtoja isommista sarjoista. Toivotaan, että nappaa, ja sitten jos ei nappaa, niin katsotaan mitä tehdään.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros