Posti toi futistähden poliitikkoisälle hyytävän, valkoista jauhetta sisältäneen uhkauskirjeen: ”Tänään on elämäsi viimeinen päivä”

© Kuva: Getty Images

Kokenut belgialaistoppari Vincent Kompany sai viikonvaihteessa laajaa arvostusta, kun sosiaalisessa mediassa levisi video siitä, kuinka puolustaja ripitti oman joukkueensa Anderlechtin faneja soihdun heittämisestä kohti vierasjoukkue Club Bruggen maalivahti Simon Mignolet’ta.

Tiistaina Kompanyn nimi nousi kuitenkin julkisuuteen huomattavasti epämiellyttävämmässä yhteydessä. Jalkapallotähden isä Pierre Kompany, Brysselin lähistöllä sijaitsevan Ganshorenin kunnan pormestari sai nimittäin postissa hyytävän uhkauskirjeen.

Pierre Kompanyn saamassa kirjekuoressa oli valkoista jauhetta, rasistisia solvauksia ja tappouhkaus. Poliisi aloitti välittömästi tutkimukset ja nosti turvallisuustasoa Ganshorenin kaupungintalolla. Kaikkia läsnäolleita pyydettiin pysyttelemään kaupungintalon sisäpuolella.

Valkoisen jauheen lisäksi kirjekuoressa oli Pierre Kompanyn valokuva, jossa hänen otsansa kohdalle oli piirretty ”luodinreikä”. Kirjeeseen oli kirjoitettu useita rasistisia kommentteja sekä suorasanainen, hyytävä uhkaus: ”Tänään on elämäsi viimeinen päivä”.

Pierre Kompany avasi kirjekuoren itse, ja hänen lisäkseen sitä kosketti yksi hänen alaisistaan.

– Hän saa satoja kirjeitä, kuten esimerkiksi uudenvuodentoivotuksia, ja me luulimme tämän olevan yksi niistä. Kirje oli kuitenkin täynnä solvauksia ja sen sisällä oli valkoista jauhetta, Kompanyn edustaja totesi lehdistölle tiistaina Brussels Timesin mukaan.

– Olemme nyt kokoontuneita kaupungintalolle, eikä paniikkiin ole aihetta. Tämä on normaali käytäntö.

Pierre Kompany julkaisi Twitterissä kuvan saamastaan kirjeestä, jota oli sotattu myös ulosteella.

– Vastaanottamani kirje jätetään syyttäjän haltuun. Henkilökohtaisesti kannustan AINA elämään yhdessä. Voittakoon ihmisyys, Kompany kirjoitti.

Muissa twiiteissään Pierre Kompany vakuutti kaikkien olevan turvassa. Kaupungintalo on taas keskiviikkona tavalliseen tapaan auki.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.