Werder Bremenin kausi on ollut surkea. Se on kerännyt 17 pelistä vain 14 pistettä ja on Saksan Bundesliigassa toiseksi viimeisenä.

Bundesliiga on parhaillaan talvitauolla, ja Werder Bremen leireilee 3.-11. tammikuuta Espanjan Mallorcassa. Se valmistautuu sarjan jatkumiseen harjoituspeleillä AC Monzaa (6.1.) ja Mallorcaa (10.1.) vastaan.

Seuraavan sarjapelin Bremen pelaa 18. tammikuuta Fortuna Düsseldorfia vastaan.

Joukkueen sisällä tiedostetaan, että otteiden on petraannuttava, jotta putoaminen Kakkosbundesliigaan voidaan välttää. Joukkueen suomalainen kapteeni Niklas Moisander puhui asiasta median edessä Mallorcan-leirillä.

Moisander vaatii omiltaan epämukavuusalueelle menemistä.

– Meidän pelaajian on oltava selkeämpiä ja vaativampia toisiamme kohtaan. Mukavuuden on poistuttava. Tilanne on vakava, Moisander sanoi.

Moisanderia, joka oli pitkään loukkaantuneena syyskaudella, ei tunneta varsinaisena puolustuksen pasuunana, joka huutaa omilleen vähän väliä. Rauhallinen turkulainen on silti johtajatyyppi, joka toimi maajoukkueuransa aikana Huuhkajienkin kipparina.

– Voin olla kova, vaikka en ole sellainen joka on äänessä koko ajan. Jos se on tarpeellista, olen sellainen kentällä ja kopissa!

Joukkueen konkari Claudio Pizarro, 41, kohahdutti tuoreimmalla tempauksellaan. Kokenut hyökkääjä lisäsi Instagram-tililleen ennen vuodenvaihdetta kuvan, jossa lomailee Thaimaassa talvitauon aikana. Kuva sai aikaan tylyjä reaktioita, kun Pizarro poseerasi oluttölkki kädessään uimapatjalla meressä.

– Aurinko ja rentoutuminen ovat tärkeitä, mutta kuva on epäsovelias tilanteessamme. Puhumme hänelle kun hän palaa, Bremenin urheilutoimenjohtaja Frank Baumann kertoi Bildille.

Moisander kommentoi asiaa suhteellisen neutraalisti.

– Se oli valitettavaa. Tässä tilanteessa kuva ei ollut paras päätös, mutta Claudio on Claudio. Hän ymmärsi jo, miten vakavaa se on.

Seuraava sarjapeli on elintärkeä, sillä silloin Bremen kohtaa toisen putoamista vastaan taistelevan joukkueen, Fortuna Düsseldorfin, joka on sijan edellä pinnan enemmän keränneenä.

– Kuuden pisteen peli joka määrittää tilanteen. Voimme myös hävitä sen ja tietää, että se (tilanne) on vaikea. Mutta meillä on tarpeeksi laatua ja ymmärrämme tilanteen. Olen vakuuttunut siitä, että voimme pysyä sarjassa, Moisander sanoi.

Lähde: EN24.