Saksan maajoukkuevalmentaja ihmettelee nuoren maalivahdin siirtoa Bayern Müncheniin: ”En tiedä, onko se hyödyllistä”

© Kuva: Getty Images

Saksan miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw on kyseenalaistanut, oliko maalivahti Alexander Nübelin siirto Bayern Müncheniin paras mahdollinen päätös.

Bayern ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että se on tehnyt 23-vuotiaan Nübelin kanssa viisivuotisen sopimuksen, joka astuu voimaan ensi kesänä, kun hänen ja Schalken diili päättyy.

Schalken kapteenina tällä kaudella toiminutta Nübeliä on pidetty Saksan maajoukkueen potentiaalisena tulevaisuuden ykköstorjujana. Bayernissa hänen kanssaan minuuteista kilpailee kuitenkin maajoukkueen tämänhetkinen ykkösvahti, 33-vuotias Manuel Neuer, joka on ollut Saksan luottomies tolppien välissä jo yli kymmenen vuotta.

92 A-maaottelua pelannut ja vuoden 2014 maailmanmestaruuden voittanut Neuer on edustanut Bayernia kesästä 2011 lähtien ja pelannut müncheniläisseurassa 362 ottelua pitäen niissä maalinsa puhtaana yhteensä 184 kertaa.

Toisin sanoen Neuer ei ole helpoin kaveri syrjäyttää. Tämän tietää myös maajoukkueluotsi Löw, joka kommentoi Nübelin siirtoa tiistaina.

– Minä toivon, että nuoret pelaajat saavat mahdollisimman paljon peliaikaa. Siten he voivat kehittyä paremmin, kommentoi Löw Goalin mukaan.

– Jos pelaaja on 20 tai 21 ja istuu penkillä kaksi tai kolme vuotta, niin en tiedä, onko se hyödyllistä.