Useita nimekkäitä hankintoja ensi kauden joukkueeseensa tehnyt SJK tiedotti maanantaina yksivuotisesta sopimuksesta meksikolaisen Darvin Chávezin kanssa. Olympiavoittaja on pelannut kaksi edellistä kautta Ykkösen Jarossa, joten Pohjanmaa on laitapuolustajalle jo entuudestaan tuttu. Nyt Chávez saa tilaisuutensa sarjaporrasta ylempänä.

Jaro tavoitteli viime kaudella nousua pääsarjaan, mutta sen jäätyä haaveeksi näytti siltä, että Chávezin aika Suomessa oli ohi. Joulukuun puolivälissä hän olikin erittäin lähellä sopimusta Meksikon toisen sarjaportaan seuran Correcaminos UAT:n kanssa. Seura tavoittelee nousua pääsarjaan, ja oli Multimedios-sivuston mukaan jo käytännössä päässyt Chávezin kanssa sopimukseen.

Chávez oli tuolloin jo ollut näytillä Correcaminosissa ja pelannut myös joukkueen harjoituspelissä. 16. joulukuuta päivätyn uutisen mukaan hän ei ollut kuitenkaan allekirjoittanut vielä sopimusta, sillä seurajohdon kanssa oli vielä muutamia yksityiskohtia sopimatta. Ilmeisesti noista yksityiskohdista ei sitten koskaan päästy sopuun.

”Nyt on oikea hetki palata Meksikoon”

Muutamaa päivää aiemmin Chávez oli puhunut meksikolaiselle Notícel-sivustolle kokemuksistaan Suomessa. Puolustaja totesi tuolloin ”oven olevan Suomeen vielä auki”, mutta tavoittelevansa paluuta Meksikoon, ja kaiken mennessä hyvin myös A-maajoukkueeseen.

– Voi olla, ettei minua seurata niin paljon Suomen liigassa pelatessani, mutta olen aina maajoukkueen käytettävissä. Siitä lähtien, kun pelasin Meksikon juniorimaajoukkueissa, maajoukkuepaita on ollut minulle aina suuri ylpeydenaihe, Chávez sanoi.

– Haluaisin palata nyt Meksikoon. Minulla on yhä mahdollisuus jatkaa Suomessa, mutta haluaisin saada revanssini Meksikossa. En lähtenyt täältä hyvällä tavalla, vaan perättäisten ristisidevammojen takia. Ne sulkivat minulta monta ovea.

– Koska en saanut missään seurassa peliminuutteja, päätin lähteä etsimään peliaikaa sieltä (Suomesta). Halusin pelata ja osoittaa olevani taas täydessä kunnossa.

– Nyt olen pelannut kaksi vuotta Suomessa, pelannut varmaan 90 prosenttia otteluista ja minulla on kulkenut hyvin. Minut valittiin vuoden pelaajaksi. Se kaikki auttoi minua henkisesti sen jälkeen, kun olin ollut puolitoista vuotta sivussa polvivammojen takia, ja minulle sanottiin, etten enää pystyisi pelaamaan, Chávez jatkoi.

Seuraavaksi haastattelija kysyi suoraan, haluaisiko Chávez vielä jatkaa Suomessa.

– En, vaan haluaisin jo palata. Nyt on oikea hetki tulla takaisin. Haluan saada Meksikossa revanssini ja ajattelen tosissani paluuta maajoukkueeseen, puolustaja latasi.

Reilu vuosi sitten pari päivää vankilassa

Chávez kertoi myös siitä, kuinka hyvä kokemus Suomessa pelaaminen hänelle oli. Videohaastattelun aikana ei kuitenkaan käynyt ilmi, että puhutaan Suomen toisesta sarjatasosta.

– Oli hieno kokemus tutustua niin erilaiseen maahan. Kun saavuin, siellä oli 20 astetta pakkasta ja mietin, miten täällä voi elää.

– Kaikkeen kuitenkin tottuu. Suomen kulttuuri on hieno, ihmiset ovat ystävällisiä ja olen tyytyväinen kokemukseeni.

Haasteita Chávezille asettivat tuttuun tapaan kylmä ilma, harjoitukset pitkissä housuissa ja suomen ja ruotsin kielen osaamattomuus. Englannilla hän kuitenkin pärjäsi hyvin. Ykkösen tasoa toisen polven ammattijalkapalloilija Chávez kehuu hyväksi ja pelaajia isokokoisiksi ja fyysisiksi.

[readmore from=Chavez-Darvin]

Omat haasteensa Chávezilla on ollut yksityiselämässään myös Meksikossa. Joulukuussa 2018 hän vietti kaksi päivää vankilassa. Pelaajaa syytettiin La Vanguardian mukaan elatusmaksujen laiminlyönnistä tämän ex-vaimolle ja kuusivuotiaalle pojalle. Chávezin asianajajat kuitenkin todistivat väitteen perättömäksi, ja niinpä hänet päästettiin vapaaksi.

Nykyisin Chávez on naimisissa TV-juontajana ja laulajana Meksikossa tunnetuksi tulleen Yuli Floresin kanssa, ja heillä on 4-vuotias Darvin-poika. 24-vuotiaalla Yuli Floresilla on Instagramissa yli 636 000 seuraajaa.