Huuhkajien Thomas Lam otti sunnuntaina ensimmäisen suoran ulosajonsa Eredivisiessä viiteen vuoteen, kun putoamiskamppailua käyvä Zwolle vieraili kauden yllättäjän, neljäntenä olevan Willem II:n kotistadionilla Tilburgissa. Lamin ulosajo tapahtui pelin 79. minuutilla, mutta Zwolle taisteli ottelusta maalittoman 0-0 -tasapelin.

– Ensimmäinen nolla on hieno. Voimme nähdä, että päästämme vähemmän maaleja, 26-vuotias Lam sanoi De Stentorille.

Lam oli tullut ulosajetuksi myös kahdella edellisellä kaudella Hollannin Cupissa kertaalleen, ja kaudella 2016-2017 Nottinghamin paidassa Englannin Mestaruussarjassa. Hollannin pääsarjassa hänelle oli noussut punakortti kuitenkin viimeksi kaudella 2014-2015.

Lamin ulosajo tapahtui ”hätäjarrun” seurauksena, kun hän nykäisi läpi pääsemässä ollutta Ché Nunnelya paidasta. Tilanne oli epäselvä ja repiminen osin molemminpuolista. Erotuomari Erwin Blank nosti kuitenkin heti punaisen Lamille, eikä tilannetta tarkastettu videolta.

– Vedin hänet tietoisesti pois tasapainosta. En halunnut ottaa punaista korttia, mutta halusin ennen kaikkea estää häntä tekemästä maalia. Minun mielestäni hän olisi saanut sataprosenttisen maalipaikan, Lam kertasi tilannetta.

– Kun päätin rikkoa, minun piti varmistaa, että tekisin sen rangaistusalueen ulkopuolella. Oli 80. peliminuutti enkä tiennyt, ehtisikö Bram (Van Polen) ajoissa hätiin.

Lamia itseäänkin sapetti, ettei tilannetta tarkistettu videomonitorilta.

– Se ei ollut paha rike, enkä pitänyt hänestä kiinni pitkään. Lisäksi Bram oli vieressäni. Toivoin vain, että kortti olisi peruttu, mutta VAR ei puuttunut peliin. En ole nähnyt tilannetta vielä, mutta joo, jos he olivat samaa mieltä…

– En minä sitä (rikettä) kadu. Se johtuu tietysti sitäkin, että pojat pitivät pintansa. Ensimmäinen nollapeli oli hieno juttu.

[readmore from=Lam-Thomas]

Ulosajo merkitsee sitä, että Lam on pelikiellossa ensi viikon ottelusta Groningenia vastaan. Willem II:n stadion Tilburgissa ei ole ollut Lamille mieluissa paikka pelata, sillä viime kaudella hän loukkasi samalla kentällä jalkaansa ja joutui puolen vuoden pakkohuilille.

– Tämä ei ole minun stadionini. Olen erityisen pettynyt pelikiellon takia. Meidän pitää ottaa Groningen-pelistä kolme pistettä, sillä se on meille tärkeä peli, Lam päättää.