Veikkausliigassa pelaava Turun Inter on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Vaasan Palloseuran riveissä viime kauden pelanneen Martti Haukiojan kanssa.

Nuorten maajoukkueista tuttu, viimeksi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kesäkuussa pelannut Haukioja on pelannut puolustuksessa topparina ja vasempana pakkina. Interin päävalmentaja José Riveiro uskoo hämeenlinnalaisen HJS:n kasvatin olevan alakerrassa monikäyttöinen pelaaja.

– Martti on lupaava nuori pelaaja, jolla on valtavasti kehityspotentiaalia. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja -fyysisesti vahva ja sopii useaan rooliin, mm. wing-backiksi ja laitapuolustajaksi molemmilla puolilla, Riveiro sanoi Interin sivuilla.

Interissä oli paikka topparin tontille, kun hollantilainen Daan Klinkenberg siirtyi norjalaiseen Aalesundiin.

Ilveksessä, Jazzissa ja JJK:ssa ennen Vaasaan siirtmistä pelanneen Haukiojan, 20, nilkka leikattiin syyskuussa. Vamman kuntoutus on loppusuoralla ja Haukiojan arvioidaan olevan pelikunnossa helmikuun aikana.

Hänen sopimukseensa sisältyy koeaika, jonka aikana Haukiojan sopivuus joukkueeseen varmistetaan.

Interillä on tällä hetkellä 13 vähintään alkavan kauden kattavaa pelaajasopimusta. Hyökkääjä Benjamin Källman on yhä Interin sopimuspelaaja, mutta hänen uransa jatkuu oletettavasti muualla.

Inter palaa joulutauon jälkeen harjoituksiin tänään maanantaina ja pelaa ensimmäisen harjoituspelinsä Tallinnassa FC Floraa vastaan 18. tammikuuta.