Uran päättäminen kasvattajaseurassa jää haaveeksi? – Maailmanmestarikärki siirtymässä Turkkiin

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

34-vuotias Lukas Podolski on hyvästellyt sosiaalisessa mediassa japanilaisen Vissel Koben, jonka paidassa hän pelasi kolmen viime kauden ajan. Saksalaismediassa liikkuneiden tietojen mukaan vuoden 2014 maailmanmestarihyökkääjä toivoi tiettävästi paluuta kasvattajaseuraansa 1. FC Kölniin, mutta seura ei toivottua roolia tarjonnut. Siksi ”Poldin” ura onkin jatkumassa Turkissa.

Podolski twiittasi jo lauantaina mystisen emoji-twiitin, jossa oli lentokone ja skorpioni. Skorpioni on turkkilaisen Antalyasporin lempinimi, joten viestin uskotaan viittaavan Antalyaspor-siirtoon. Varmemmaksi vakuudeksi Podolski on myös jo nähty ja kuvattu Turkissa, jossa hän tiettävästi suoritti jo lääkärintarkastuksensa. Siirron ja kesään 2021 ulottuvan sopimuksen uskotaan virallistuvan loppuviikon aikana.

Ennen Turkkiin muuttoaan Podolski kuitenkin neuvotteli kasvattajaseuransa Kölnin kanssa. Hän seurasi myös Kölnin kevätkauden avausta paikan päällä stadionilla lauantaina, kotiyleisön hurratessa hänelle raivokkaasti.

130 A-maaottelua pelannut Podolski oli toivonut Kölniltä samanlaista supersubin roolia kuin 41-vuotias Claudio Pizarro nauttii Werder Bremenissä. Hyökkääjän toiveena oli saada edelleen pelillistä vastuuta, mutta ottaa pikkuhiljaa myös roolia seuran taustajoukoissa. Samalla Podolski tarjoutui jopa maksamaan ison osan palkastaan seuran junioritoimintaan tai Kölnin säätiölle, mutta seuran vastuuhenkilöt torjuivat ehdotuksen.

Podolski on jo palannut Turkista, ja tapasi tiistaiaamuna 1. FC Kölnin seurajohtoa Könin kattojen yllä Kölnin tornissa. Paikalla olivat Podolskin ja hänen agenttinsa lisäksi koko Kölnin sikariporras. Podolski oli itse toivonut tapaamista, jotta asiat puhuttaisiin halki. Mies kun olisi mielellään lopettanut pelaajauransa kasvattajaseurassaan.

Epäselvyyksien poistamisten lisäksi tapaamisessa keskusteltiin mahdollisesta taloudellisesta yhteistyöstä, kenties Podolskin omistamaan döner-ketjuun ja sen stadiontoimintaan liittyen. Toistaiseksi keskustelujen sisällöstä ei tiedetä tarkemmin, mutta lehdistötiedotetta odotetaan mahdollisesti jo tiistaina.

Turkin Superliiga on Podolskille jo entuudestaan tuttu sarja, sillä hän pelasi vuosina 2015-2017 Galatasarayssa. Aiemmin urallaan hän on pelannut myös Bayern Münchenissä, Arsenalissa ja Internazionalessa.

Lähteet: Sport1 ja Express


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!