Veikkausliigan otteluohjelma sai somessa raivoisan vastaanoton: ”Huonompaa otteluohjelmaa saa hakea”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan otteluohjelman julkistaminen herätti tälläkin kertaa runsaasti mielipiteitä, kuten aina aiemminkin.

Sosiaalinen media täyttyi nopeasti keskustelusta sen jälkeen, kun liigan alkavan kauden otteluohjelma oli julkaistu klo 15.

Turun derbyt palaavat tänä vuonna ohjelmistoon TPS:n sarjanousun myötä. Molemmat pelit FC Interiä vastaan pelataan monen fanin harmiksi arkipäivinä. Asia ei lämmittänyt ainakaan Palloseuran kannattajaa Roope Hyvöstä.

Toinen ”Tepsiä” kannattava henkilö, Juho Peltola, löysi myös moitteita nousijan otteluohjelmasta.

– Huonompaa otteluohjelmaa saa hakea. Yksi lauantain kotipeli, nolla lauantain vieraspeliä lähellä, Helsinki-awayt ja derbyt arkena, Peltola twiittasi.

Somessa ihmeteltiin myös sitä, miksi elokuun 10. päivä pelataan kaksi paikallisottelua, TPS:n ja Interin sekä HJK:n ja HIFK:n kohtaamiset, vieläpä täysin samalla kellonlyömällä.

Hämmästelyä aiheutti paljon sekin, että eniten lauantaina pelattavia kotipelejä on ylivoimaisesti seinäjokelaisella SJK:lla, joka pelaa kotipyhätöllään peräti yhdeksänä lauantaina runkosarjavaiheessa. Toiseksi eniten kotipelejä lauantaisin pelaa KuPS (7).

Tilastomiehen maineessa oleva Oskari Karppinen kasasi Twitteriin lähes välittömästi otteluohjelman julkistamisen jälkeen taulukot seurojen koti- ja vieraspeleistä, josta runkosarjavaiheen pelipäivät on helppo hahmottaa.

Löydät Veikkausliigan otteluohjelman täältä.