Virallista: Pikkuhuuhkajien laitapelaaja siirtyy Portugaliin

© Kuva: Juha Tamminen

Portugalin toisella sarjatasolla pelaava Varzim SC vahvistaa kotisivuillaan lainanneensa 21-vuotiaan Mikael Soisalon loppukauden ajaksi. Lainaan sisältyy myös osto-optio.

Laitalinkkinä pelaava Soisalo siirtyy Portugaliin belgialaisesta Zulte Waregemista, jota hän on edustanut kesästä 2018 lähtien. Kaikkiaan Soisalolle on kertynyt otteluita Belgian pääsarjassa 22, joissa hän on tehnyt ja syöttänyt yhden maalin. Tällä kaudella Soisalo pelasi Zulte Waregemin edustusjoukkueessa kuitenkin vain kaksi ottelua, kauden kahdella ensimmäisellä kierroksella.

– Minulla on suuret halut auttaa Varzimia yltämään tavoitteisiinsa. Olen kuullut seurasta paljon hyvää ja tiedän sarjan tason olevan kilpailukykyinen. Olen siirrosta erittäin onnellinen ja aion antaa parastani, Soisalo kommentoi seuran tiedotteessa.

181-senttinen Soisalo on kolunnut läpi Suomen nuorisomaajoukkueet ja on pelannut Pikkuhuuhkajissa 11 maaottelua. Suomessa hän teki läpimurtonsa Ilveksessä, kun HJK:ssa ei ollut peliaikaa tarjolla.

Varzim on 18 joukkueen sarjassa 18 pelatun kierroksen jälkeen sijalla kahdeksan. Sarjan kaksi parasta nousee ensi kaudeksi pääsarjaan. Varzimilla on eroa sarjakakkoseen yhdeksän pistettä.