Latvialainen Spartaks Jurmala tiedottaa palkanneensa 56-vuotiaan Alexei Eremenkon seuran edustusjoukkueen uudeksi valmentajaksi.

– Tiedotamme iloksemme, että uusi managerimme on venäläis-suomalainen valmentaja Alexei Eremenko Senior. Herra Eremenko on jalostanut monia nuoria ammattilaispelaajia, jotka pelaavat nyt Euroopan huippusarjoissa. Tänään herra Eremenko astuu tehtäviinsä uutena managerina, Spartaksin twiitissä todettiin.

FK Spartaks Jūrmala

@fkspartaks
We are glad to announce that our new Manager is Russian-Finnish coach Alexei EREMENKO Senior. Many professional young players playing now throughout Europe's top leagues have been formed by Mr Eremenko.

Today Mr EREMENKO will take up his duties as new Manager.

Welcome, Alexei!

Edellinen valmentaja, italialainen Nunzio Zavettieri oli väistynyt päävalmentajan paikalta vain päivää aiemmin ”perhesyistä”.

Alexei Eremenko valmensi viimeksi SJK:ta, jonka päävalmentajan tehtävästä hänet erotettiin viime elokuussa. Aiemmin Eremenko on valmentanut Jaroa, kazakstanilaista Shakhter Karagandya ja armenialaista Pyunik Jerevania.

Spartaks Jurmalassa vaikuttaa samasta perheestä useampikin jäsen. Valmentajan valintaan lienee vaikuttanut merkittävästi entinen Huuhkaja-pelaaja, Spartaksin urheilujohtaja Alexei Eremenko Junior. Joukkueen pelaajistoon kuuluu puolestaan 21-vuotias veljessarjan kuopus Sergei Eremenko.

Spartaks Jurmala sijoittui kaudella 2019 yhdeksän joukkueen Virsligassa viidenneksi, eikä selviytynyt eurokentille kaudeksi 2020. Kaudella 2020 sarjassa pelaa kymmenen joukkuetta. Kausi alkaa 12. maaliskuuta.

Jutun otsikkoa on muutettu 12.2. kello 8.25.