Borussia Dortmundin uusi keskikenttäpelaaja Emre Can sanoo, että joukkueen on opittava ”pelaamaan likaisesti”, jos se haluaa ratkaista puolustuspään ongelmansa.

Saksan maajoukkuepelaaja Can, 26, siirtyi Dortmundiin viime kuussa Juventuksesta. Hän on ehtinyt pelata uudessa seurassaan kaksi ottelua, joista Dortmund on hävinnyt molemmat. Kyseisissä peleissä Dortmund on tehnyt yhteensä viisi maalia, mutta päästänyt seitsemän.

Canin mielestä BVB:n on opittava rikkomaan peliä oikeissa tilanteissa.

– Olen ollut täällä vasta viikon, mutta tämän valtavan potentiaalisen joukkueen on opittava yksi asia. Tylysti sanottuna meidän on pelattava joskus likaisesti ja tehtävä rikkeitä, jos on pakko, kommentoi Can Sky Germanyn haastattelussa.

– Kaikkien on puolustettava yhdessä. Meidän kaikkien on parannettava puolustamista joukkueena, hyökkäyksestä puolustukseen. En tarkoita pelkästään maalivahtia tai puolustajia, vaan kaikkia.

– Minä uskon tähän joukkueeseen. Olen ymmärtänyt sen tässä lyhyessä ajassa, kun olen harjoitellut heidän kanssa. Aion ehdottomasti heittäytyä työntekoon auttaakseni tätä joukkuetta, koska myös minä voin pelata paremmin. Näette sen tulevaisuudessa.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorcin mukaan joukkueen ongelmat tulevat esiin varsinkin vieraskentällä.

– Kotipeleissä olemme pysäyttämättömiä, voitamme useimmat pelit huoleti. Se on fakta. Osittain ongelmamme liittyy siihen, ettemme pysty samaan vieraissa, vaikka pelaisimme pitkiä jaksoja normaalisti.

– Emme voi päästää jatkossa näin paljon maaleja.