Ennakko-odotuksista ei ole epäselvyyttä Saksan Bundesliigan perjantain ainoassa ottelussa.

Kello 21.30 alkaen sarjan johtaja Bayern München saa vieraakseen Allianz Arenalle sarjajumbo Paderbornin. Viime kohtaamisessa Bayern vei odotetusti vieraissa voiton, mutta ihan helpolla se ei tullut. Peli päättyi Bundesliigan hallitsevan mestarin niukkaan 3-2-voittoon.

– Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Paderborn on tietysti siinä mielessä erikoinen joukkue, että esimerkiksi marraskuun 22. päivänä he johtivat Dortmundia jo 3-0 yli 80 000 katsojan edessä Westfalenstadionilla, mutta Dortmund nousi lopussa tasoihin, perjantain ottelun Viasatilla selostava Mikko Innanen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– He pystyvät välillä tämmöisiin ihmeellisiin venymisiin, ja hävisivät syksyllä Bayernille vain 2-3. Siinäkin Bayern oli 2-0 ja 3-1 edellä, mutta Paderborn tuli vielä maalin päähän.

Bayern selättänyt alkukauden vaikeudet

Alkukaudella Bayern Münchenin kone yski, ja sen seurauksena Niko Kovac sai potkut päävalmentajan paikalta marraskuussa. Kroatilainen Kovac myönsi itsekin potkujensa jälkeen, että seura teki oikean päätöksen.

Tuona hetkenä baijerilaiset olivat sarjassa neljäntenä kymmenen kierroksen jälkeen, ja eroa tuolloiseen sarjakärkeen Borussia Mönchengladbachiin oli neljä pistettä.

Sen jälkeen ohjat otti kakkosvalmentaja Hans-Dieter ”Hansi” Flick, jonka alaisuudessa Bayern on petrannut jatkuvasti. Joukkue on palannut sarjakärjeksi ja sillä on 22 pelin jälkeen 46 pistettä. Ero sijan alempana olevaan RB Leipzigiin on kuitenkin vain piste.

Viime viikolla Bayern kukisti Kölnin 4-1. Tuon ottelun tapahtumien perusteella Innanen uskoo entistä vahvemmin saksalaisjätin junan palanneen raiteilleen.

– Kyllä siinä oli sitä vanhaa Bayern-meininkiä.

Paderborn väläytellyt ajoittain

Paderbornilla on vielä hyvät saumat säilymiseen, jos se vaan saa pisteitä haalittua. Ero kahteen seuraavaan joukkueeseen Werder Bremeniin ja Fortuna Düsseldorfiin on nimittäin vain piste. Bundesliigan kaksi viimeistä putoavat suoraan Kakkosbundesliigaan ja kolmanneksi viimeinen karsii sarjapaikastaan.

– Viime lauantaina Paderborn hävisi kotonaan Herthalle 1-2, mutta haki viikkoa aiemmin pisteen Gelsenkirchenistä Schalken vieraana. He uskovat omaan sapluunaansa ja meni sitten syteen tai saveen ja he lähtevät nyt Kakkosbundesliigaan, niin ovat he silti väläytelleet, Innanen huomauttaa.

Sarjanousijan haasteet ovat olleet maalinteossa. 22 pelissä Paderbon on tehnyt vain 27 maalia.

– Jotain ongelmasta kertoo sekin, että jos Streli Mamba on viidellä sarjamaalilla ja yhteensä kuudella osumalla ylivoimaisesti joukkueen sisäisen maalintekijätilaston kärjessä, niin se kertoo hyökkäyspäässä olevan selviä puutteita.

”Voittoon en jaksa uskoa missään olosuhteissa”

Tilastojen valossa Bayernin pitäisi voittaa peli mennen tullen. Innanen kuitenkin suo pienen mahdollisuuden jumboseuralle, vaikka ennakkoon haaste tuntuukin olevan liian iso edes tasapelin saamiseksi.

– Kuten Pasi Rautiainen joskus sanoi, et voi koskaan aliarvioida Bayern Müncheniä. He voivat mennä Bundesliigassa sekä Mestarien liigassa aina päätyyn saakka. Totta helvetissä he ovat tuon ottelun ehdoton ennakkosuosikki, mutta jätetään pikkuiselle poloiselle Paderbornille pieni sauma. Voittoon en jaksa uskoa missään olosuhteissa, mutta ehkä he voivat hyvällä tuurilla raapia tasapelin.

– Nyt kun sanon näin, niin 20 minuutin pelin jälkeen se on 3-0, Innanen nauraa.

Lewandowski mielettömässä vireessä

Kuten aiempinakin kausina, Bayernin puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski on jälleen seuraamisen arvoinen mies. 31-vuotias maalitykki teki jälleen yhden maalin Kölnin verkkoon ja ylsi samalla fantastiseen saavutukseen.

Tuo osuma oli Lewandowskille jo peräti 40. kaikissa kilpailuissa tällä kaudella Bayernissa ja Puolan maajoukkueessa. Uransa parasta vuotta pelaava kärkimies on tehnyt Bayernille tällä kaudella 36 ja Puolalle neljä rysää. Samalla hänestä tuli ensimmäinen 40 maalin rajan tällä kaudella ylittänyt pelaaja.

36 seurajoukkuemaalista 23 on tullut Bundesliigassa, kymmenen Metarien liigassa ja kolme Saksan cupissa.

– Hän on kyllä käsittämätön kundi, kausi toisensa jälkeen. Jotkut puhuvat joskus, että hän kärsii lamasta kun ei tee kahteen peliin maalia, mutta sitten hän saattaakin tehdä yhtäkkiä kolme tai neljä. Hän pystyy tekemään maaleja niin monin eri tavoin, molemmilla jaloilla ja puskemalla, vaikka keskimmäisellä jalalla! Hyökkääjä, joka ei jätä yhtään tilannetta puolitiehen, Innanen hehkuttaa.

Bayern München-Paderborn näkyy perjantaina 21. helmikuuta klo 21.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.