Paris Saint-Germain siirtyi lauantaina Ranskan Ligue 1:ssä 13 pisteen sarjajohtoon kaatamalla Montpellierin 5-0, mutta pariisilaisten supertähdet Neymar ja Kylian Mbappé olivat kummatkin tyytymättömiä.

Brasilialaistaituri Neymar, 27, päätyi ottelun avausjaksolla erikoiseen väittelyyn erotuomari Jérôme Brisardin kanssa yritettyään taidokasta harhautusta kulmalipun lähettyvillä. Tilanteen jälkeen tuomari vaikutti kehottavan Neymaria lopettamaan näytöstyyliset temput, mistä brassitähti suivaantui ja vaati selitystä Brisardin naaman edessä. Lyhyen sanaharkan jälkeen tuomari kaivoi taskustaan hyökkääjälle keltaisen kortin.

Joukkueiden siirtyessä tauolle stadionin uumeniin Neymar kävi vielä neljännen tuomarin puheilla. Canal+:n mukaan Neymar ihmetteli, miten hän voi saada varoituksen, kun hän ”vain pelaa jalkapalloa”. Tuomari pyysi Neymaria esittämään asiansa ranskaksi, mutta brasilialaistähti jatkoi matkaansa pukuhuoneeseen ja heitti vielä jonkin esineen seinään ennen kuin asteli sisään.

Ottelun jälkeen Neymar julkaisi Instargram-tilillään kuvan, jonka tekstisaatteeksi hän kirjoitti: ”Minä vain pelaan jalkapalloa”.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

I just play football 🤷🏽‍♂️⚽️

Henkilön ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) jakama julkaisu

Ranskalaistähti Mbappé, 21, taas osoitti tyytymättömyytensä 68. minuutilla, kun hänet otettiin vaihtoon. Hän oli kymmenisen minuuttia ennen vaihtoaan viimeistellyt kauden 14. osumansa Ligue 1:ssä, eikä selkeästi halunnut poistua kentältä.

PSG:n päävalmentajan Thomas Tuchelin oli pideltävä Mbappéa paikallaan rauhoitellessaan ranskalaistähteä. Mbappé kohautti lyhyen keskustelun jälkeen olkapäitään, jatkoi matkaansa vaihtopenkille ja jätti huomiotta toisen valmentajan, joka tarjosi hänelle takkia lämmikkeeksi.

– Se ei näytä hyvältä, mutta tämä ei ole ainoa seura, jossa pelaajat reagoivat tuolla tavalla, sanoi Tuchel pelin jälkeen BBC:n mukaan.

– Tämä joukkue osoittaa, miten ammattimainen ja keskittynyt se on joka päivä, mutta tämä antaa ymmärtää, että asia ei aina ole niin. Olen surullinen, koska se ei ole tarpeellista.

– Selitin hänelle, miksi otin hänet vaihtoon, ja siinä se. Teen aina päätökset urheilullisista syistä. Tämä on jalkapalloa, ei tennistä, ja kaikkia on kunnioitettava.

Mbappén joukkuekaveri Ángel Di María ymmärsi kummankin osapuolen kannan.

– Se on vaikeaa. Kukaan ei halua tulla pois kentältä, kaikki haluavat pelata. Se on normaalia, kommentoi argentiinalaispelaaja Canal+:lle.

– Jokaisen hyökkääjän on aina välillä vaikea hyväksyä vaihtokomennusta, mutta pitää ymmärtää, että vaihtopenkillä on pelaajia, jotka haluavat kentälle.