Serie A:n sunnuntai-iltapäivän ottelussa AC Milan-Hellas Verona koettiin historiallinen hetki, kun ottelun lisäajalla kentälle vaihdettiin 18-vuotias Daniel Maldini. Kyllä, Daniel on legendaarisen Paolo Maldinin poika ja Cesare Maldinin pojanpoika.

Isästään poiketen Daniel Maldini pelaa hyökkääjän paikalla. Hänestä tuli samalla AC Milanin ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Maldini on syntynyt 11. lokakuuta, 2001.

Daniel Maldinin uraa tultaneen seuraamaan tarkalla katseella, sillä suvun meriitit ovat komeat. Cesare Maldini pelasi 50- ja 60-luvuilla AC Milanissa 412 ottelua ja voitti kuusi pokaalia. Puolustajalegenda Paolo Maldinin saldot ovat vielä paljon uljaammat: 902 ottelua ja 25 pokaalia.

126 A-maaottelua pelannut Paolo Maldini pelasi koko pitkän ja komean pelaajauransa AC Milanissa, ja toimii nykyisin seuran teknisenä johtajana. Hänet valittiin kolmesti EM- ja kahdesti MM-kisoihin tähdistöjoukkueeseen, ja kahdesti Maldini sijoittui Ballon d’Or-äänestyksessä kolmanneksi.

Vuonna 2016 menehtynyt Cesare Maldini aloitti pelaamisen AC Milanissa ”vasta” 18-vuotiaana edustettuaan sitä ennen synnyinkaupunkinsa Triestinaa. Myös uransa päätteeksi Cesare Maldini pelasi kauden toisaalla, tarkemmin sanottuna Torinossa. Pelaajauran päätyttyä Cesare Maldini toimi muun muassa AC Milanin ja Italian maajoukkueen valmentajana.

B/R Football

@brfootball
18-year-old Daniel Maldini has made his AC Milan debut.

He's the third generation of Maldinis to play for the club after Cesare and Paolo. 🔴⚫

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - Daniel #Maldini is the first player born in the 2000’s to play a Serie A encounter with #ACMilan. Dinasty.

#MilanVerona #SerieA

Squawka

@Squawka
1950s: Cesare Maldini
1960s: Cesare Maldini
1970s: —
1980s: Paolo Maldini
1990s: Paolo Maldini
2000s: Paolo Maldini
2010s: —
2020s: Daniel Maldini

AC Milan's legendary legacy continues after Daniel made his first Serie A appearance. 🔴⚫️

Ottelu päättyi 1-1 -numeroihin molempien maalien synnyttyä jo ensimmäisellä puolituntisella. Davide Faraoni vei Veronan johtoon 13. minuutilla, ja Hakan Calhanoglu tasoitti numeroiksi 1-1, kun pelattiin 29. minuuttia.

Viimeiset vajaat puoli tuntia AC Milan sai pelata yhden miehen ylivoimalla marokkolaisen Sofyan Amrabatin saatua suoran punaisen kortin.