Italialaisjätti AS Roma teki videon suomalaisesta Juhasta, joka on hyvin poikkeuksellinen kannattaja: ”Ystäväni sanovat minulle, että olen täysin hullu”

© Kuva: Getty Images

Perinteikäs italialaisseura AS Roma julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa videon uskollisesta kannattajastaan Juha Ahtisesta.

Ahtinen on intohimoinen AS Roman kannattaja, joka alkoi seurata joukkuetta jo 1990-luvulla. Ahtinen seurasi aluksi tarkasti seuralegendan, jo uransa lopettaneen Francesco Tottin uraa ja samalla luonnollisesti koko roomalaisjoukkuetta.

– Se on yksi syistä, miksi minusta tuli Roma-fani, Ahtinen kertoo videolla viitaten Tottiin.

Pelejä hän on todistanut paikan päällä hurjasti kolmen vuosikymmenen aikana. Pelkästään viiden viime vuoden aikana Ahtinen arvioi nähneensä yli sata AS Roman ottelua.

– Kaikki ystäväni ja sukulaiseni sanovat minulle, että olen täysin hullu. Ja kai he ovat oikeassa!

AS Roman kannattajan rooli on Ahtiselle hyvin tärkeä osa päivittäistä elämää. Rakkaan seuran seuraaminen antaa hänelle paljon.

Viime sunnuntaina pelattu AS Roma-Lecce oli Ahtiselle jo 20:s tällä kaudella paikan päällä Stadio Olimpicolla nähty ottelu.

Saavutus on huikea. Ahtinen arvioi matkustavansa Italiaan kolmesti kuussa seuraamaan suosikkiseuransa otteita. Kun muut Suomessa lomailevat pääasiassa kesällä ja heinäkuussa, Ahtinen tekee silloin töitä ja säästää lomapäiviään voidakseen käyttää niitä pelireissuihin kauden aikana.

Pitkän matkan varrella Ahtinen on ollut puhumaan sujuvaa italiaa, tavannut seuran pelaajia ja saanut uusia tuttuja ja ystäviä.

Katso tunnelmallinen video Ahtisesta alta.