Milanon paikallisvääntö teki suuren vaikutuksen Christian Erikseniin: ”Tuollaista tunnelmaa ei löydy Valioliigasta”

© Kuva: Getty Images

Internazionalen uusi keskikenttäpelaaja Christian Eriksen pääsi sunnuntaina pelaamaan ensimmäistä kertaa Milanon paikallisottelussa, eli Derby della Madonninassa AC Milania vastaan.

Tottenhamista tammikuussa siirtynyt Eriksen, 27, vaihdettiin kentälle 72. minuutilla. Hetkeä myöhemmin hän oli todella lähellä avata maalitilinsä uudessa seurassaan, mutta tanskalaistähden vapaapotku tärähti voimalla vain ylärimaan.

Christian Eriksen laukoi pallon 80. minuutilla vapaapotkusta ylärimaan. Kuva: Getty Images

Yli 75 000 ottelua ihmistä oli saapunut San Sirolle seuraamaan, kun Inter kaatoi Milanin 4-2 ja nousi Serie A:n kärkipaikalle. Milan lähti tauolle kahden maalin johdossa, mutta toista jaksoa ehdittiin vain pelata vain kymmenen minuuttia, kun Inter oli tullut jo tasoihin.

Inter oli ennen sunnuntaita voittanut paikallistaiston Milania vastaan vain kerran oltuaan kahden maalin tappioasemassa. Näin tapahtui viimeksi marraskuussa 1949, jolloin Nerazzurri nappasi voiton 6-5-lukemiin päättyneessä trillerissä.

– Se oli mahtava kokemus, kommentoi Eriksen Gazzetta dello Sportille.

– Ensimmäinen puolisko oli surullinen, mutta tuolla tavalla voittaminen oli todella, todella erityistä. Voin lähteä stadionilta iso hymy kasvoillani.

Derbytunnelma teki valtavan vaikutuksen Erikseniin.

– Kannattajat olivat valmistaneet valtavan tifon, joka peitti koko stadionin toisen päädyn. Tuollaista tunnelmaa ei löydy [Englannin] Valioliigasta, osittain sen takia, että siellä kannattajat eivät saa tehdä niin.

– Täällä todella tuntee kannattajien asettamat paineet, kun saapuu paikalle joukkueen bussilla. He rummuttavat käsillään bussin kylkeen, heidän intohimonsa voi tuntea. Siinä ymmärtää, kuinka tärkeä tämä ottelu on.

Interin illan viimeisen maalin iski viime kesänä Manchester Unitedista hankittu Romelu Lukaku, jolle osuma oli 17. tämän kauden Serie A:ssa. Hänen edellään sarjan maalipörssissä ovat vielä Juventuksen Cristiano Ronaldo (20) ja Lazion Ciro Immobile (25).

– Toinen puoliaika oli mahtava. Minusta annoimme heille liikaa tilaa ensimmäisellä puoliskolla. Milan ansaitsee kehut ensimmäisen jakson suorituksestaan, kommentoi belgialaiskärki Sky Sport Italialle.

– Me pelasimme tauon jälkeen täysin eri intensiteetillä ja ansaitsimme voiton. Ensimmäinen jakso oli vaikea meille, mutta kaikki stadionilla näkivät joukkueemmen mentaliteetin. He näkivät, ettemme suostuneet luovuttamaan. He näkivät halumme voittaa.

– Sanon aina, että tärkein työni on auttaa joukkuetta. Olen täällä voittaakseni. Me voitimme tänään ja olen iloinen.

– Kaikesta tästä kuuluu kiitos joukkuekavereilleni, valmentajalle ja hänen apulaisilleen. Tiesin Italiaan saapuessani, että tässä sarjassa hyökkääjän on vaikeinta tehdä maaleja, mutta he ovat todella auttaneet minua sopeutumaan.

– Tämä oli mahtava ilta, se on varmaa. Olimme ensimmäisellä puoliajalla kunnon vaikeuksissa, kenties pahemmissa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Meidät olisi voitu murskata, kertasi Interin päävalmentaja Antonio Conte Sky Sport Italialle.

Interin voitto ja Juventuksen lauantainen tappio Hellas Veronalle merkitsivät sitä, että Serie A:n kärkikolmikko on nyt kahden pisteen sisällä toisistaan. Interillä ja Juventuksella on kasassa 54 pistettä ja huippuvireisellä Laziolla 53.

Conten miehistö kohtaa juurikin Lazion ensi viikonloppuna, mutta sitä ennen se pelaa vielä Napolia vastaan Italian cupin välierien ensimmäisessä osaottelussa.

– Vielä on kovin aikaista puhua asioista, joista voimme vasta haaveilla. Me voimme kyllä unelmoida. Meillä on edessä todella intensiivinen jakso. Uskon, että sen jälkeen meillä parempi idea potentiaalisista ja oikeista mahdollisuuksistamme, sanoi Conte.

– Meillä on edessä tärkeitä pelejä, alkaen keskiviikon Coppa Italian välierästä Napolia vastaan. Sen jälkeen pelaamme ensi viikonloppuna Laziota vastaan, ja he ovat todella vahvistuneet viime vuosien aikana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.