Naisten Liiga ja Sanoma ovat solmineet naisten jalkapalloliigan esittämistä koskevan sopimuksen, jonka myötä sarjan lähetysoikeudet siirtyvät Nelonen Medialle. Yhteistyön myötä kaikki Naisten Liigan ottelut näkyvät Ruudusta.

Palloliiton tiedotteen mukaan osapuolet sitoutuvat ”pitkäjänteiseen kehittämistyöhön liigan medianäkyvyyden vahvistamiseksi”.

– Olen iloinen mediakumppanista, jonka kanssa pääsemme rakentamaan uudistuvan liigan tunnettuutta ja näkyvyyttä pitkäjänteisesti. Uudistuvan liigan identiteetin ja yleisömäärien vahvistamisessa ei ole kyse sirkustempuista, vaan systemaattisesta työstä eri kohderyhmien kiinnostuksen kasvattamiseksi. On hienoa lähteä tälle matkalle yhdessä urheilusisällöiltään vahvan ja pitkän kokemuksen omaavan kumppanin kanssa, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

– Naisten jalkapalloliiga on tärkeä lisä tarjontaamme, sillä uskomme vahvasti sarjan kasvuun ja haluamme osaltamme parantaa urheilusarjojen tasa-arvoista esittämistä. Tulemme markkinoimaan naisten jalkapalloliigaa laajasti Sanoman eri kanavissa, sanoo Nelonen Median kotimaisten urheiluoikeuksien johtaja Jukka-Pekka Ylinen.

– Jalkapallon naisten pääsarja on meille Palloliitossa erittäin tärkeä sarja ja uudistuvan liigan näkökulmasta on hienoa ja luontevaa lähteä kasvattamaan liigan mediatunnettuutta vahvan urheilusisältöjen osaajan kanssa, sanoo Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

– Olemme panostaneet kotimaiseen palloiluun voimakkaasti ja Ruudun tilaajamäärät ovat olleet ilahduttavassa kasvussa. Nyt naisten jalkapalloliiga ja Veikkausliiga luovat yhdessä kokonaisuuden, jossa on paljon synergioita ja uskomme kasvun jatkuvan, sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Joulukuussa Sanoma solmi kauden 2022 loppuun saakka yltävän jatko-option Veikkausliigan lähetysoikeuksista.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Nelonen Media ja uudistuva Naisten Liiga yhteistyöhön palloliitto.fi/jalkapallouuti… #NaistenLiiga

Maanantaina Naisten Liiga ilmoitti myös toisesta merkittävästä sopimuksesta, kun se kertoi solmineensa ravintolaketju Subwayn kanssa yhteistyösopimuksen tulevista kausista. Subwaysta tulee naisten jalkapalloliigan ensimmäinen oma kokonaisvaltainen kumppani.

– On upeaa, että Subwayn kaltainen merkittävä globaali toimija tunnistaa ne mahdollisuudet, joita jalkapallo naisten puolella sisältää. Arvopohjamme yhtenevät vahvasti muun muassa samanarvoisuuden ja rohkean, hyvinvoivan elämän kautta, ja tämä luo erinomaisen pohjan syvälle yhteistyölle, Pihlaja kommentoi.

– Yhteistyö on meille uusi kiehtova avaus kovassa nosteessa olevan suomalaisen huippujalkapallon parissa. Haluamme vahvistaa lajin positiivisia mielikuvia ja korostaa liikkuvan elämäntavan merkitystä. Lisäksi tahdomme lisätä yhdenvertaisuutta niin viheriöllä kuin yhteiskunnassa laajemmin, Subwayn markkinointipäällikkö Pia Ikonen sanoo.

– Kumppanina Subway on edelläkävijä inklusiivisen jalkapallomaailman rakentamisessa – jalkapallo kuuluu naisille ja miehille, tytöille ja pojille – on hienoa, että myös kansainvälisesti toimivat kumppanit alkavat tunnistaa tämän potentiaalin, sanoo Pihlaja.

– Subwayn kaltainen globaali kumppani on meille tärkeä ja uskon vahvasti, että yhteistyöstä tulee molemmin puolin antoisa, sanoo Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Subway naisten jalkapalloliigan pääyhteistyökumppaniksi palloliitto.fi/jalkapallouuti… #NaistenLiiga