Norjalaislehti vaatii Simo Valakarille potkuja – taustalla seurasta lähteneen maajoukkuelupauksen kommentit

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakari ei ole enää oikea mies Tromsö IL:n päävalmentajaksi, väittää norjalaislehti Nordlys.

Sivuston mukaan suomalaisluotsin on erottava nykypestistään, koska Tromsön tilanne näyttää tällä hetkellä ”kaoottiselta ja hallitsemattomalta”, eivätkä kaikki enää usko häneen seuran sisällä.

Asia nousi tapetille aiemmin tällä viikolla, kun Tromsö kauppasi huippulupaavan Marcus Holmgren Pedersenin Molde FK:n riveihin. 19-vuotias keskikenttäpelaaja oli iloinen siirrostaan, sillä omien sanojensa mukaan hänellä on paremmat saumat kehittymiselle Norjan suurseurassa. Samalla hän paljasti, ettei suomalaisluotsi ollut kertonut hänelle, miksi peliaika oli vähentynyt.

Kyseiset kommentit ovatkin norjalaislehden mukaan huolestuttavia, mutta Valakari näkee asian toiselta kantilta.

– Kun myymme nuoren pelaajan Norjan parhaalle joukkueelle – se osoittaa, että teemme jotain oikein, Valakari kehui siirron yhteydessä.

ND:n toimituksessa suomalaisen kommenttia ei kuitenkaan arvostettu. Sivuston mukaan Tromsö voi kehittää pelaajiaan eurooppalaisille suurseuroille, muttei norjalaisille joukkueille, jotka tulevat huomattavasti pienemmistä kaupungeista.

Norjalaislehden mukaan Valakari ei ole myöskään kritisoinut tilanteesta itseään, vaikka hänellä on seurassa merkittävä rooli. Suomalainen on syyttänyt tilanteesta muita.

– Edustusjoukkueen päävalmentajana hänen tulisi tietää, että juuri hänen vastuullaan on edistää ja kehittää nuoria pelaajia, norjalaislehti huomauttaa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!