PSG:n ilta monella tavalla synkkä, Dortmund-pomo väänsi veistä haavassa: ”Heillä on déjà-vu viime vuodelta”

© Kuva: Getty Images

Vuodesta toiseen isolla rahalla Mestarien liiga -menestystä tavoitteleva PSG joutui tiistaina jälleen tiukan paikan eteen, kun se taipui pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausosassa Borussia Dortmundille 1-2 (lue raportti ottelusta).

Ilta oli PSG:lle monella tapaa synkkä – ei vain otteluparin takaa-ajoasemansa takia. Yhdenlaista porua nousi Neymarin kommenteista, jossa hän harmitteli kehnoa pelituntumaansa ja kertoi olleensa pelikuntoinen jo PSG:n edellisten ottelun aikoihin. Urheilujohtaja Leonardo puolestaan kieltäytyi antamasta kommentteja medialle pelin jälkeen.

Pahaa verta nostattanee sekin, että puolustaja Presnel Kimpemben veli solvasi PSG-luotsi Thomas Tuchelia sosiaaliseen mediaan ladaten videopätkän välityksellä. Lisäksi kaksi PSG:n pelaajaa, Marco Verratti ja Thomas Meunier ovat toisesta osaottelusta pelikiellon takia sivussa, sillä molemmat ottivat ottelun loppuhetkellä varoituksen. Meunier totesi vieläpä olleensa epätietoinen siitä, että varoitustili on täyttymässä.

– En tiennyt olevani pelikiellon uhan alla. Se ärsyttää minua. Jos olisin tiennyt sen, en olisi tehnyt sitä rikettä, Meunier kommentoi.

Borussia Dortmundin leirissä ollaan puolivälieräpaikan suhteen luottavaisia. Toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke siirsi kaikki paineet pariisilaisille ja muistutti PSG:tä aiemmista karvaista pettymyksistä.

– Olemme ansaittuja voittajia, Watzke sanoi Sky Sportsille pelin jälkeen.

– Pariisilla on nyt täydet paineet. Meillä on hyvät saumat edetä jatkoon. Pariisin maailma murtuisi, jos he putoaisivat. Siksi meillä on heitä vastaan psykologinen etulyöntiasema.

– Heidän takaraivossaan kummittelee vieläkin déjà-vu viime vuoden Manchester United -ottelusta.

PSG putosi viime vuonna samassa vaiheessa, vaikka se oli hakenut Old Traffordilta 2-0 -voiton. United voitti kuitenkin Pariisissa toisen osaottelun 3-1 ja eteni jatkoon. Ottelupari ratkesi Marcus Rashfordin lisäajalla upottamaan rankkariin.

PSG on edennyt Mestarien liigan välieriin vain kerran, keväällä 1995. Viimeisillä kolmella kaudella se on pudonnut aina ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, ja sitä edeltäneillä neljällä kaudella matka katkesi puolivälierissä.

Lähde: ESPN


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️