Rovaniemen Palloseura on tehnyt kauden 2020 kattavan sopimuksen maalivahti Martin Kompallan kanssa.

Saksalaistorjuja Kompalla, 27, edusti viime kaudella Vaasan Palloseuraa, joka tippui Veikkausliigasta. Hänelle kertyi Vepsussa 31 ottelua, joissa hän piti maalinsa puhtaana yhteensä kahdesti.

Kompalla sai jalkapallo-oppinsa bundesliigaseura Borussia Mönchengladbachin organisaatiossa, jossa hän pelasi korkeimmillaan seuran kakkosjoukkueessa. Kaudeksi 2016-17 hän siirtyi Saksan toisella sarjatasolla pelaavaan VfL Bochumiin, jossa hän vietti kaksi vuotta. Kompalla edusti lyhyesti myös SV Straelenia Saksan neljännellä sarjatasolla ennen kuin siirtyi Suomeen.

– Joukkueelle avainasia on aina hyvä maalivahti, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Tietenkin Martinin täytyy vielä lunastaa häneen kohdistuneet odotukset, mutta hän on osoittanut olevansa laadukas Veikkausliigan maalivahti, joka pystyy torjumaan meille pisteitä ja voittoja.

Torjuntojen lisäksi myös muut Kompallan ominaisuudet miellyttävät Tauriaista. Maalivahdilla on suuri rooli koko puolustuspään pelaamisessa.

– Pelin johtaminen on Martinilla korkealla tasolla.

– Lisäksi hän on hyvä pelaamaan jalalla sekä tietenkin myös torjumaan, mutta erityisvahvuudet Martinilla ovat puolustuslinjan ohjaamisessa sekä pelin avaamisessa.

RoPS:n ja Kompallan sopimus allekirjoitettiin maanantaina. Suomeen RoPS:n tuore maalivahti saapuu myöhemmin tällä viikolla.

– Täytyy olla kiitollinen RoPS:n minuun osoittamasta luottamuksesta, kertoo Kompalla.

– Olen erittäin tyytyväinen, että sain ainakin yhden kauden lisää Veikkausliigassa. Tämä on minullekin erinomainen tilaisuus kehittyä paitsi maalivahtina myös ihmisenä.

– Tiedän, että minulla on Rovaniemellä isot saappaat täytettävänä, mutta minulla on 47-koon jalka, joten eiköhän se onnistu, Kompalla nauraa.

– Mutta aion olla luottamuksen arvoinen ja osoittaa sen sekä seuralle että kannattajille. Paitsi maalivahti olen myös joukkuepelaaja, ja tulen työskentelemään sataprosenttisesti meidän yhteisten tavoitteiden eteen.