SJK iski jälleen siirtomarkkinoilla – nyt haaviin Veikkausliigan nollapeliennätyksen haltija

© Kuva: Juha Tamminen

SJK on tehnyt offseasonilla lukuisia nimekkäitä ja ainakin paperilla kovatasoisia pelaajakiinnityksiä. Tänään Jani Honkavaaran miehistöön liittyi Suomen A-maajoukkueessakin nähty maalivahti Walter Viitala.

28-vuotias Viitala pitää edelleen nimissään Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätystä. Hän piti maalinsa puhtaana kaudella 2016 kaikkiaan 18 ottelussa, ja juhli kauden päätteeksi IFK Mariehamnin kanssa Veikkausliigan mestaruutta.

Mestaruusvuoden jälkeen Viitala lähti tanskalaiseen Viborg FF:ään. Vuonna 2018 hän piipahti Ruotsin suurseura Malmössä, josta matka jatkui kaudeksi 2019 norjalaiseen Sandefjordiin. Viime kaudella Viitala pelasi Sandefjordin paidassa 13 ottelua Norjan kakkostasolla.

Viitalan ja SJK:n välinen sopimus on kaksivuotinen.

– Tarvitsen uusia haasteita itselleni tähän kohtaan uraa ja mielestäni SJK on loistava paikka näyttää, mitä on maailmalla tullut opittua. Todella innoissani olen tulossa SJK-leiriin mukaan, Viitala kertoo SJK:n tiedotteessa.

Viitala kolusi läpi Suomen nuorisomaajoukkueet ja on ollut aika ajoin myös A-maajoukkueen pelaajaringissä. Pelattuja A-maaotteluita on kaksi. Vaikka ulkomailla pelaa useita laadukkaita suomalaistorjujia, mielii Viitalakin kesän EM-ryhmään mukaan.

– Koen olevani aika isänmaallinen ja Suomen edustaminen on ollut aina suuri kunnia. Uskon, että täällä pystyn näyttämään maajoukkueen valmennukselle, mikä on kundin taso tällä hetkellä ja haluan taistella paikasta maajoukkueessa, tuore SJK-vahti jatkaa.

SJK:llä on nyt riveissään neljä maalivahtia. Joukkueessa jatkaa viime kaudellakin SJK:ssa torjunut Jesse Öst, ja tilaisuuksia kärkkyvät myös nuoret Mehdi El Moutacim ja William Rosenlöf.

– Tarvitsimme neljä maalivahtia ja nyt meillä on kasassa erittäin hyvä nelikko täynnä erilaisia maalivahteja, jonka Viitala täydentää. Hän on jo kokenut maalivahti, joka on tehnyt pitkän kierroksen maailmalla, Jani Honkavaara toteaa.

– Olen ollut Waden valmentaja jo Helsingin IFK:ssa, eli tunnen hänet entuudestaan, mutta tällä hetkellä minulle tärkeintä oli tärkeintä hänen motivaationsa tulla meille ja kilpailla ykkösmaalivahdin paikasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.