Suomalaiset kipparoivat joukkueensa CONCACAF:in Mestarien liigan puolivälieriin – Jukka Raitala loukkaantui

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaiset Alexander Ring ja Jukka Raitala kipparoivat MLS-joukkueensa jatkoon Pohjois- ja Keski-Amerikan alueen CONCACAF:in Mestarien liigassa. Kilpailussa ei tunneta lohkovaihetta, vaan siinä pelaa 16 joukkuetta. Ringin New York City FC ja Raitalan Montreal Impact selviytyivät nyt puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

New York City kukisti torstain vastaisena yönä costaricalaisen San Carlosin 1-0. Koska avausottelu vieraskentällä päättyi New Yorkin 5-3 -voittoon, eteni se jatkoon yhteismaalein 6-3. 28-vuotias Ring pelasi molemmissa otteluissa täydet 90 minuuttia.

Seuraavalla kierroksella vastus kovenee selvästi, sillä puolivälierissä New York City FC kohtaa Meksikon kärkiseuroihin lukeutuvan Tigresin. Nimivahva Tigres lähtee ottelupariin suosikkina.

Montreal Impact puolestaan jatkaa puolivälieriin niukasti vierasmaalisäännön turvin. Se pelasi Costa Ricassa Saprissaa vastaan 2-2- tasapelin, ja kotipelissä pelattu maaliton tasapeli riitti viemään Montrealin jatkoon. Montrealin puolivälierävastus selviää ensi yönä, ja se on joko hondurasilainen Olimpia tai MLS:n Seattle Sounders. Avausosa päättyi numeroihin 2-2.

Impactin kapteeniksi äskettäin nimetty Jukka Raitala pelasi avausosassa täydet minuutit, mutta torstain vastaisena yönä pelatussa ottelussa Raitala tuli vaihtoon avausjakson jälkeen. Vaihto johtui jalkavammasta, mutta vamman vakavuudesta ei ole vielä tiedotettu. Raitala satutti ensimmäisen puoliajan aikana Saprissan vastahyökkäyksessä jalkaansa, mutta pelasi puoliajan loppuun.

Montrealin toinen suomalainen Lassi Lappalainen ei kummassakaan ottelussa pelannut. Myös Lappalainen on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta hänen odotetaan palaavan pian tositoimiin. MLS:n kausi 2020 alkaa lauantai-iltana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.