Tuleeko Gianluigi Buffonista, 42, tänään eniten Serie A:n otteluita koskaan pelannut mies? Cristiano Ronaldolla sauma saavuttaa hurja rajapyykki

© Kuva: Getty Images

Juventuksen suurta kunnioitusta ympäri maailman nauttiva maalivahtilegenda Gianluigi Buffon saattaa tehdä tänään lauantaina historiaa Italian Serie A:ssa.

Jos Buffon pelaa tänään sarjapelissä SPALia vastaan, hän nousee yksin eniten Serie A:ssa otteluita koskaan pelanneeksi pelaajaksi. Tällä hetkellä Buffon on pelannut 647 ottelua saapasmaan korkeimmalla sarjatasolla, kuten myös pelaajauransa vuonna 2009 lopettanut italialaistoppari Paolo Maldini.

Jos konkarivahti siis pelaa tämän illan vieraspelissä, hän ohittaa Maldinin ja siirtyy yksin ottelutilaston kärkeen.

Buffon, 42, saatetaan hyvinkin nähdä tänään ”Vanhan rouvan” tolppien välissä, sillä ykkösmaalivahti Wojciech Szczesny pelannee Mestarien liigassa Lyonia vastaan ensi keskiviikkona.

Szczesnyn lepuuttaminen voi olla loogista myös siksi, että Juventus kohtaa viikon päästä sunnuntaina Internazionalen Serie A:n kärkipelissä, ja tuohon peliin ”Juve” tarvitsee parhaan mahdollisen nipun. Ennen 25. kierrosta Juventus johtaa Interiä kolmella pisteellä ja on sarjajohdossa. Lazio on torinolaisista vain pisteen päässä.

Bresciaa vastaan viime viikolla huilannut Cristiano Ronaldo saattaa myös tehdä SPAL-pelissä historiaa. Jos Ronaldo nähdään tänään kentällä, 35-vuotias portugalilainen pelaa ammattilaisuransa tuhannennen ottelunsa.


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?