Ykkösen seuralle kova vahvistus – yli 200 liigaottelun pelaaja tarttui haaviin

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen kauteen valmistautuva Ekenäs IF on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Tammisaarelaisseuran uudet värväykset ovat Xhevdet Gela, Joona Tapani ja Jonathan Dunyin.

Viime kaudella HIFK:ta edustanut Gela on kolmikon nimekkäin pelaaja ja kova värväys Ykköseen. Hän on pelannut yli 200 ottelua Veikkausliigassa HIFK:n, FC Lahden, MYPA:n ja FC Hakan paidassa.

Kokenut pelaaja ei ole huolissaan, vaikka siirtyykin nyt sarjatasoa alemmas.

– Näin EIF:n pelin MYPA:aa vastaan ja joukkueella on taktiikka ja pelityyli, joka sopii minulle. Ajattelemme jalkapallosta samalla tavalla päävalmentaja Guillem Santesmasesin kanssa, Gela selitti.

Gelalla, 30, oli myös muita vaihtoehtoja, mutta on tyytyväinen ratkaisuunsa.

– EIF oli minulle hyvä vaihtoehto. Joukkueen pelityyli, harjoittelu ja pallonhallinta vetosivat minuun.

EIF:n manageri Björn Olander on tyytyväinen tuoreeseen kaappaukseen.

– Olemme jälleen askeleen lähempänä valmista joukkuetta. Gela on monipuolinen pelaaja, mutta hän on pääasiassa keskikentällä. Hän on kahden suunnan pelaaja. Hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta myös puolustuksellisesti, Olander kehui.

Suomen Cupin ensimmäisissä otteluissa EIF juoksutti kentälle nuoren joukkueen, joka oli keski-iältään noin 21-vuotias. Nyt joukkueeseen liittyy kokeneempi pelaaja.

Santesmasesin mukaan on selvää, että Gela pelaa lauantaina, kun EIF kohtaa MP:n Mikkelissä.

– Jos valmentaja antaa minulle peliaikaa, olen valmis hyppäämään sisään ja tekemään parhaani, Gela vakuutti.

Tapani on pelannut viimeksi FC Hakassa ja pelaa myös keskikentällä. Hän on pelannut myös FC Kuusysissä, MP:ssä sekä FC Lahdessa. Aiemmin TP-47:ssä, Kultsu FC:ssä ja viimeksi PEPO:ssa pelanneen topparin Dunyin sopimus kattaa alustavasti kaksi seuraavaa cup-ottelua ja siinä on optio loppukaudesta.

Lähde: Palloliiton sivut.