Entinen Bayern-pomo koronakriisistä – ”Meille syntyy uusi jalkapallomaailma”

© Kuva: Getty Images

Bayern Müncheniä yhdeksän vuoden ajan pelaajana ja 40 vuoden ajan johtoportaassa edustanut Uli Hoeneß uskoo, että koko jalkapallomaailma tulee muuttumaan rajusti meneillään olevan koronaviruskriisin myötä. Viime marraskuussa pitkäaikaisen puheenjohtajakautensa päättänyt ja eläkkeelle vetäytynyt Hoeneß antoi haastattelun Kickerille.

– Nyt täytyy elää solidaarisesti, ei vain puhua siitä, 68-vuotias Bayernin kunniapuheenjohtaja totesi.

– Kyse on ihmishengistä. Siksi jokaisen täytyy pitää kiinni määrätyistä säännöistä.

Bundesliiga on muiden merkittävien jalkapallosarjojen tavoin määrittelemättömän pituisella tauolla. Hoeneß toivoo, että kautta päästään jatkamaan, vaikkakin sitten ilman katsojia.

– Myös ottelut ilman katsojia takaavat TV-rahojen maksuun menon. Jos se onnistuu, ei kaudesta 2019-2020 synny ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Hoeneßin mukaan koko Bundesliigan selviäminen on vaarassa, mikäli pelaamaan ei päästä ennen joulua. Tulevaisuuden ennustaminen on kuitenkin mahdotonta.

– Kaikki, jotka esittävät ennustuksia pelien mahdollisesta jatkumisesta, ovat puoskareita ja huijareita.

Bayern-ikoni uskoo vakaasti, että koko jalkapallomaailma tulee kriisin myötä muuttumaan. Hoeneß arvelee, että megasiirtojen aika on ainakin hetkellisesti ohi.

– Tilanteessa ei ole vain vaaroja, vaan myös mahdollisuus muuttaa koordinaatteja. Määräyksiä ei voi tehdä, mutta ainakaan minä en osaa kuvitella, että lähitulevaisuudessa tapahtuisi sadan miljoonan euron siirtoja.

– Siirtosummat tulevat putoamaan. Summat eivät tule olemaan seuraavien kahden kolmen vuoden aikana samalla tasolla kuin tähän saakka. Tämä (kriisi) koskettaa kaikkia maita. On hyvin todennäköistä, että meille syntyy uusi jalkapallomaailma, Hoeneß pohtii.

Bayern Münchenin Hoeneß toivoo voivansa jossain vaiheessa palaavan harjoituksiin koronarajoitusten sopeutustoimia kunnioittaen.

– Meillä on Münchenissä neljä harjoituskenttää. Siellä voisi harjoitella jokaisessa nurkassa parin pelaajan kesken.

Samassa yhteydessä Hoeneß kiitteli myös saksalaisten poliitikkojen toimia ja eurooppalaista solidaarisuutta.

– Rukoilen Jumalaa, että uusien tartuntojen määrä alkaa laskea mielestäni hyvien (rajoittamis)toimenpiteiden takia. Saksalaiset politiikat tekevät sensaatiomaisen hyvää työtä.

– Suuri koalitio työskentelee erinomaisesti. Molemmista puolueista (CDU ja SPD) on lopultakin tullut toimiva joukkue, joka ajattelee vain kansalaisten parasta.

– Euroopasta voi tulla tämän pandemian suuri voittaja, jos autamme toisiamme vastavuoroisesti. Saarlandin ja Rheinland-Pfalzin osavaltiot ottavat tartunnan saaneita ranskalaisia vastaan. Baijeriin on puolestaan lennätetty sairastuneita Italiasta. Nämä ovat fantastisia toimia. Nyt täytyy elää solidaarisesti, ei vain puhua siitä, Hoeneß päättää.

Lähteet: Kicker ja Spox