Juventuksen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo lähti hyvissä ajoin Italiasta kotiseudulleen Madeiralle, kun koronavirus levisi Italiassa. Juventuksen entinen seurapresidentti Giovanni Cobolli Gigli ei täysin ymmärrä Ronaldon ja muiden pelaajien lähtöä Italiasta.

Ronaldo sai alunperin luvan lähteä Torinosta äitinsä luo, joka oli saanut aivoinfarktin. Matkustamisen jälkeen Ronaldo on viettänyt karanteenia luksusasunnollaan perheensä kanssa. Ronaldo on julkaissut kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa. Fanit ovat kritisoineet Ronaldoa siitä, että hänellä on ollut asunnollaan seuranaan useita ihmisiä.

Myös Cobolli Gigli oli huomioinut Ronaldon käytöksen sosiaalisessa mediassa. Ronaldon lähdön jälkeen Juventuksessa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta, kun Daniele Ruganin testi oli positiivinen. Sen jälkeen vielä Paulo Dybalalla sekä Blaise Matuidilla todettiin tartunta.

Tartuntojen jälkeen useampi Juventuksen pelaaja sai vielä lähteä omiin kotimaihinsa karanteeniin. Lähtöluvan saivat Sami Khedira, Miralem Pjanic, Gonzalo Higuaín ja Douglas Costa. Syynä oli Cobolli Giglin mukaan Ronaldon saama erikoislupa.

– Juventuksessa tilanne muuttui monimutkaisemmaksi sen jälkeen kun Ronaldo lähti. Hän kertoi, että lähtisi äitinsä luo, mutta nyt vaikuttaa siltä, että hän vain ottaa kuvia uima-altaaltaan. Kun tämä selvisi, tilanne eskaloitui ja myös muut halusivat lähteä. Näin ei olisi saanut käydä. Kaikkien olisi pitänyt joutua karanteeniin (Torinossa), Cobolli Gigli kommentoi Radio Punto Nuovolle.

Ronaldo on jatkanut harjoittelua omatoimisisesti kotioloissaan, kuten muutkin pelaajat. Entinen Juve-pomo nosti esiin ongelman, joka muodostuu sen jälkeen, kun pelaajat palaavat seuran toimintaan.

– Kritisointi on nyt helppoa, mutta ulkopuolelta katsottuna en ymmärrä, miksi jotkut pelaajat halusivat lähteä Italiasta. Kun he palaavat, on vaikeampi päästä kuntoon, koska heidän täytyy jälleen olla 14 päivää karanteenissa.