Espanjan A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Cesc Fàbregas on ollut usein urallaan valmentajien valinta, kun jonkun on pitänyt laukoa rangaistuspotku. Tranfermarkt-sivuston mukaan hän on ampunut urallaan 22 pilkkua, joista 15 on mennyt sisään.

Nykyään AS Monacossa pelaava Fàbregas, 32, on hionut tekniikkaansa edustamissaan joukkueissa, joissa hän on päässyt testaamaan itseään huippumaalivahteja vastaan. Hänen vanhoihin harjoituskavereihin lukeutuvat muun muassa Thibaut Courtois, Iker Casillas, Jens Lehmann ja Víctor Valdés.

Fàbregas kertoi Instagram-julkaisussaan, että hän oli pari vuotta sitten niin hyvässä vireessä, että päätti haastaa Chelsean maalivahdin Willy Caballeron vedonlyöntiin. Hän lupasi ostaa Caballerolle Range Roverin, jos argentiinalaisvahti ottaa hänen pilkkunsa kiinni. Caballero torjui Fàbregasin laukauksen ja sai autonsa, joka ei kuitenkaan ollut ihan sellainen kuin hän ehkä odotti.

– Olen monien vuosien ajan jäänyt harjoitusten jälkeen hieman pidemmäksi aikaa kentälle vetämään pilkkuja. Löin aina maalivahtien kanssa pikkuvetoja, jotta saisimme hieman panosta mukaan. Jostain syystä en oikein ikinä epäonnistunut, muisteli Fàbregas.

– Joten yhtenä päivänä olin liian itsevarma, ja homma karkasi käsistä. Oli Willy Caballeron vuoro ja minä sanoin, että ostan hänelle Range Roverin, jos hän torjuu sen. Valitettavasti, minun kannaltani, hän torjui sen koko joukkueen edessä, joten voitte arvata, miten se meni…

– Tunsin ensin oloni itsevarmaksi ja sen jälkeen maailman tyhmimmäksi ihmiseksi. Kaikki tietty huusivat ja nauroivat, että minun on maksettava velkani.

– Menin romuttamolle ja löysin sieltä tuhoutuneen Range Roverin, jota ei voinut käyttää ollenkaan. Se maksoi 950 puntaa [noin 1066 euroa], joten minä tuumin, että ostanpa tuon.

– Seuraavana päivänä he toivat sen harjoituskentälle ja noh… Näytän teille loput tällä videolla.

– Tarinan opetus on: Älkää ikinä lyökö mistään vetoa mistään hinnasta.

Videolla näkyy, miten Caballero saapuu silmät peitettynä katsomaan uutta ajoneuvoaan. Chelsean pelaajat naureskelevat läpi videon Caballerolle ja tämän autolle, jonka ikkunassa on valtava särö.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

So, after a player already told the story to the press of what happened one day in 2018 and many people asked me if it’s true, there we go. Many times for many years after training, I stay a little bit longer to take some penalties. I always made little bets with the goalkeepers to put a bit of spice into the challenge. For some reason, I never really missed one. So one day i got too confident and it got a of out of hand. It was Willy Caballero’s turn and I told him that if he saved it I’d get him a Range Rover. Unfortunately for me, he saved it in front of the whole team so you can imagine how it went… I went from feeling the most confident, to feeling the most stupid guy on earth 😅. Everybody obviously was shouting and laughing that I had to pay my debt. I went to a scrapyard and I found a destroyed Range Rover that couldn’t be used at all for £950 so I said, you know what? I’ll get that. The next day they brought it to the training ground and well… I’ll show you the rest on a video. The lesson of the story is: Don’t bet at all at any cost. @willycaba

Henkilön Cesc Fàbregas (@cescf4bregas) jakama julkaisu

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.