”Euroopan viimeinen sarja” kerää nyt kansainvälistä huomiota – TV-oikeudet myyty kymmeneen maahan

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Koronaviruspandemia on pakottanut lähes kaikki maailman jalkapallosarjat tauolle. Euroopassa kuningaslajia pelataan tällä hetkellä vain yhdessä maassa, Valko-Venäjällä.

Toissa viikolla alkanut Valko-Venäjän Valioliiga on saanut tilanteen myötä kansainvälistä huomiota, kun jalkapalloa ikävöivät kannattajat ovat ruvenneet seuraamaan liigan pelejä. Sarjan TV-oikeudet on myyty kymmeneen maahan, joihin lukeutuvat muun muassa Venäjä, Israel ja Intia, joissa ei jalkapalloa tällä hetkellä pelata.

Vajaan 9,5 miljoonan asukkaan Valko-Venäjällä on BBC:n mukaan todettu alle sata koronavirustartuntaa ja nolla kuolemantapausta.

Viime lauantaina Valko-Venäjän pääsarjassa pelattiin kuusi ottelua. FC Minskin ja Dinamo Minskin välistä pääkaupungin paikalliskamppailua oli paikan päällä seuraamassa noin 3000 silmäparia.

– Tämä derby oli käytännössä maailman ainoa virallinen jalkapallo-ottelu, kirjoitti Dinamo otteluraportissaan hävittyään 2-3.

Valko-Venäjän jalkapalloliiton edustajan Aleksandr Aleinikin mukaan otteluja varten on tehty joitain varotoimenpiteitä.

– Olemme noudattaneet kaikkia urheiluministeriön suosituksia. Kaikille kannattajien kanssa tekemisissä oleville ihmisille annetaan hanskat, kommentoi Aleinik BBC:n mukaan.

LUE MYÖS:

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!