Glen Kamaran Rangers putosi Skotlannin cupista – Steven Gerrard alakuloisena: ”Se on vaikeaa, kun joka toisen ottelun jälkeen on tällainen tunne”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien keskikenttäpelaajan Glen Kamaran edustama Rangers putosi lauantaina Skotlannin cupista, kun se hävisi puolivälierässä Heartsille 0-1. Viime viikkoina vähemmälle vastuulle jäänyt Kamara, 24, istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Tappio oli iso kolaus varsinkin Rangersin managerille, Liverpoolin legendapelaajalle Steven Gerradille, joka käskyttää Glasgow’n suurseuraa toista kauttaan. Rangers on ottanut Gerrardin komennossa ajoittain isojakin kehitysaskeleita, mutta se ei ole silti onnistunut horjuttamaan paikallisvastustajaansa Celticiä, joka on dominoinut skotlantilaista jalkapalloa viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Skotlannin cup olisi voinut tarjota Gerrardille mahdollisuuden hänen ensimmäiseen pokaalinsa valmentajana, mutta lauantain hengetön esitys oli hänelle iso pettymys. Varsinkin koska Rangers pelasi torstaina yhden kauden parhaista peleistään, kun se voitti portugalilaisen Bragan Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vieraissa 1-0 ja eteni 16 parhaan joukkoon yhteismaalein 4-2.

– Olen todella pettynyt. Tämä on heittämällä minun surkein hetkeni tässä seurassa. Esityksemme ei ollut läheskään tarpeeksi hyvä, kommentoi Gerrard lauantaina Sky Sportsin mukaan.

– Torstaina olin Euroopan ylpein mies, koska pelaajani olivat loistavia.

– Näin siinä ottelussa kaiken, minkä eteen olemme tehneet kahden vuoden ajan töitä. Olin ylpeä kuin mikä. Se oli uskomaton suoritus.

– Tänään en nähnyt 90 minuutin aikana mitään niistä asioista, joten olen todella, todella surullinen ja pettynyt.

Lauantain tappio merkitsee sitä, että Rangersille tulee pian täyteen yhdeksän vuotta edellisestä pokaalista.

Lauantain ottelu oli Steven Gerrardille 111. peli Rangersin managerina. Kuva: Getty Images

– En ole varma, ymmärsimmekö täysin tämän pelin merkitystä.

– Vaikuttaisi, että olemme fantastisia, kun olemme altavastaajia eikä meillä ole niin paljon paineita.

– Kun meiltä odotetaan voittoa vaikeassa paikassa, olemme ongelmissa.

Gerrard jätti tulevaisuutensa hämärän peittoon kyseenalaistamalla pelaajiensa sitoutuneisuuden Rangersia kohtaan.

– Minun pitää miettiä tarkkaan, missä me olemme joukkueena. Minun on mietittävä vakavasti näitä asioita seuraavan kahden päivän aikana.

– Olen juuri nyt tuskissani. Haluan voittaa täällä, haluan sitä epätoivoisesti. Tänään sain joukkueestani sellaisen vaikutelman, että pelaajani eivät jaa tätä tunnetta kanssani.

– En epäile itseäni. Minä ja taustajoukkoni olemme antaneet näille pelaajille kaikkemme viimeisten 20 kuukauden aikana ja pitäneet heitä kädestä kentällä ja sen ulkopuolella.

– Olemme kehittäneet heidän puolesta kaikkea, mutta se on vaikeaa, kun joka toisen ottelun jälkeen on tällainen tunne. Minun on ehdottomasti analysoitava itseäni.

Rangersin konkarihyökkääjä Jermain Defoe on Gerrardille tuttu joukkuekaveri ja vastustaja Englannin paidasta ja Valioliigan peleistä. Defoe myönsi lauantain tappion jälkeen, että hänen oli vaikea seurata vierestä ystävänsä turhautumista.

– Voisi sanoa, että tuotimme managerille pettymyksen.

– Minusta on tärkeää, että me pysymme joukkueena yhtenäisenä. Se on helppoa, kun voittoja tulee, kaikki ovat yhdessä ja iloisia.

– Minusta on tärkeää, että pysymme yhdessä kaikesta huolimatta. Emme voi tehdä muuta tällä hetkellä.

Myös Defoe myönsi, että torstain ja lauantain esitykset eivät olisi voineet erota enemmän toisistaan.

– Tietysti 16 parhaan joukkoon pääseminen Euroopassa on uskomaton saavutus tälle jalkapalloseuralle.

Jermain Defoe ja Steven Gerrard pelasivat Englannin A-maajoukkueessa yhdessä 35 kertaa. Kuva: Getty Images

– Siinä oli kyse vain siitä, että pelasimme johdonmukaisesti, mikä on ehkä vaikein asia jalkapallossa. Mutta huippujoukkueet pystyvät siihen pelistä toiseen, ne ovat johdonmukaisia ja suorittavat jatkuvasti huipputasolla.

– Tietty välillä, kuten torstaina, tulee hetkiä, jolloin katsoo tätä joukkuetta ja ajattelee ”Tuo on vahva huippujoukkue”. Sitten tulemme tänne ja tavallaan annamme periksi.

– Minun on vaikea sanoa, mitä managerin mielessä liikkuu. En tiedä, mitä hän ajattelee. Voin kuvitella, miltä hänestä tuntuu, koska tämä on jalkapalloseura, jossa on pakko voittaa pelejä ja pokaaleja.

– Sellaiset paineet ovat meille arkipäivää, ja siinä meni yksi mahdollisuus voittaa ensimmäinen pokaalimme yhdessä, joten kaikki ovat tietysti pettyneitä. Sama koskee kaikkia.

Skotlannin cupin välierissä pelaavat Aberdeen, Hearts, Hibernian sekä St Johnstone tai Celtic, jotka kohtaavat omassa puolivälieräpelissään tänään, sunnuntaina, kello 17.00. Välierien arvonta suoritetaan St Johnstonen ja Celticin ottelun jälkeen. Kilpailun loppuottelu pelataan 9. toukokuuta Glasgow’n Hampden Parkilla, Skotlannin maajoukkueen kotikentällä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS