Huuhkaja-pakki on pantannut jatkosopimuksen tekoa seuransa kanssa: ”EM-kisat olisi ollut hyvä ikkuna näyttää”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime viikolla UEFA ilmoitti, että EM2020-lopputurnaus pelataankin kesällä 2021. Huuhkajien luottopuolustaja Albin Granlund otti tiedon vastaan harmissaan, mutta ymmärtäväisenä.

– Todellakin ymmärrän sen, oikea päätös. Huono fiilis siitä, kun ei päässyt vielä pelaamaan. Niin kauan odotettu kisapaikkaa ja nyt vihdoinkin ollaan mukana. Tosi harmittava tilanne, Granlund pyörittelee.

Hänen lähipiirissään meni muutaman ihmisen kesälomasuunnitelmat uusiksi.

– Senkin puolesta harmittaa tää juttu. Noh, nyt on kuitenkin kyse tärkeämmistä asioista.

Oikeana laitapakkina neljässä EM-karsintaottelussa pelannut Granlund on miettinyt tulevaa arvokisajuhlaa päivittäin.

– Joulukuusta asti kisat ovat olleet mielessä, kun aloitin treenaamaan tähän kauteen. Se on ollut hyvä motivaattori. Nyt on annettava uudet näytöt tänä ja ensi vuonna. Olen siihen valmis.

Granlund ei stressaa siitä, mahtuuko hän vielä reilun vuoden päästä maajoukkueen kuvioihin. Päätös on päävalmentaja Markku Kanervan heiniä. Granlund aikoo tehdä päivittäiset asiat laadukkaasti.

– En sitä pelkää, että joutuisin kisakoneesta pois. Olen nyt aika rauhallisin mielin. Asioita ei kannata miettiä liikaa. Pitää yrittää elää tässä ja nyt, kokenut puolustaja pohtii.

Hän tiedostaa sen, että Huuhkaja-ryhmään voi tässä ajassa nousta kilpailemaan peliajasta sellaisia pelaajia, joita ei karsinnoissa nähty.

– En ole katsonut muiden pelaajien pelejä. Totta kai ryhmään voi nousta uusia pelaajia ja kuuluukin nousta. Parhaat pelaajat pitää olla mukana maajoukkueessa tietysti.

Granlundin sopimus Örebron kanssa on katkolla tämän vuoden lopulla.

– Viime kauden jälkeen puhuttiin, että Örebro haluaa uuden sopimuksen. Ei se ole poissuljettu juttu, mutta olen valmis kuuntelemaan muitakin vaihtoehtoja. Vielä ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan. EM-kisat olisi ollut hyvä ikkuna näyttää, Granlund toteaa rahtusen harmittelevaan sävyyn.

PIF-kasvatilla on ollut ikävä maajoukkuetapahtumia. Alkuvuodesta peruuntui Qatarin leiri ja nyt maaliskuussa ottelut Puolaa ja Ranskaa vastaan.

– Pitkä aika kun ollaan nähty viimeksi. Lokakuussa on minun viimeisin pelini maajoukkueessa, kun marraskuussa olin loukkaantunut. Pitkä aika ja aika paljonkin harmittaa, kun ei pääse pelaamaan. Olin miettinyt jo niitä tämän kuun (peruttuja) otteluita.

Granlund nauttii Huuhkaja-statuksestaan täysin rinnoin, mutta niin että jalat ovat pysyneet maan pinnalla.

– Suurin juttu on ollut se kunnia, että saa olla mukana siinä joukkueessa. Se tuntuu niin hyvälle, koska olen aina ollut Huuhkaja-fani. Olen tosi ylpeä siitä.

Kun EM-kisat aikanaan alkavat, Granlund tietää alkulohkon lähtökohdat, kun vastaan asettuvat Tanska, Venäjä ja Belgia.

– Jatkoon pääseminen on se iso tavoite. Joka pelissä on tarkoitus lähteä haastamaan. Helpolla emme pääse, kun edessä on kaksi vieraspeliä ja sitten vielä Belgia. Meillä on selkeä haastajan rooli. Kaikki jengit ovat kisoissa kovia. Belgia on meidän lohkon ennakkosuosikki ja sitten on kaksi tasaista joukkuetta, ja yksi kova haastaja, Huuhkaja-pakki summaa.

Jesse Happonen


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?