SK Brannin riveihin vastikään siirtynyt Robert Taylor on ollut vakionimiä Markku Kanervan Huuhkaja-rosterissa viimeisen parin vuoden ajan. Läpimurto pelaavaan kokoonpanoon on jäänyt kuitenkin vielä tekemättä. Historiallisissa EM-karsinnoissa painavan laukauksen omaava Taylor esiintyi vain kolmen peliminuutin verran.

Siirtyminen Norjan suurseuraan voi nostaa Taylorin osakkeita, mikäli peliaika pysyy samana kuin Tromssassa. Keskikenttäpelaaja myöntää, että EM-kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin on hänen kohdalla jopa positiivinen asia.

– Rehellisesti sanoen: ehkä olen siinä tilanteessa, että tämä on mahdollisuus mulle, jos se futis pääsee käyntiin. Haluan ajatella kaiken positiivisen kautta. Näen asian niin, että tietyllä tavalla mulle voi aueta paikka, jos pelaan hyvän kauden. Vuosi aikaa parantaa tilannetta, Taylor summasi.

– Ei se helppoa ole. Mun kilpailijat pelaa paremmissa sarjoissa ja seuroissa kuin minä, hän jatkaa.

EM-kisapaikan varmistuminen lämmittää mieltä edelleen, mutta nyt taiturin mietteet ovat olleet vain Norjassa.

– Sillon kun se tapahtui ja päästiin kisoihin, se osui tosi isolla fiiliksellä. Sitä fiilisteltiin oikein kunnolla. Elämä kuitenkin jatkuu. Mulla on uusi haaste täällä ja pitää keskittyä siihen. Ihan uskomaton juttu se kisapaikka kuitenkin on.

Taylor uskoo, että Brannilla on kasassa kilpailukykyinen nippu. Tavoitteet ovat korkealla, vaikka niistä ei olla ääneen puhuttukaan.

– Ei nyt ihan hirveitä nimimiehiä, mutta meillä on kova jengi silti. Tasollisesti hyvät pelaajat. Jos kausi lähtee käyntiin, meidän pitäisi tähdätä korkealle. Joukkuekaverit ovat samaa mieltä.

– Mitään virallista suullista tavoitetta ei ole, mutta kaikki tietää, että kärkikolmikkoon tässä seurassa pitää tähdätä. Faneilla on aina hirveät odotukset. Se luo seuralle tietynlaiset paineet, Taylor selventää.

25-vuotias pelimies taustoittaa rahtusen tammikuista siirtoaan. Brann ei ollut ainoa vaihtoehto.

– Ei oltu näin pitkällä muiden kuin Brannin kanssa. Tiedän, että oli pari muuta seuraa Norjasta kiinnostuneita. Niistä sain tietää, mutta Brann oli silti ihan ykkösvaihtoehto. Oli helppo valita.