Huuhkajien Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin edustaman Brescian seurapresidentti Massimo Cellino ei usko, että Italian Serie A:n kausi 2019-20 saadaan pelattua loppuun.

Brescia sijaitsee Pohjois-Italian Lombardiassa, joka on yksi alueista, jolla koronaviruspandemia on jyllännyt hurjimmillaan. Koko Italia on tällä hetkellä karanteenissa, ja maan hallitus määräsi lauantaina suljettavaksi kaiken liiketoiminnan, jota ei katsota ehdottoman tarpeelliseksi. Auki saavat olla esimerkiksi ruokakaupat, apteekit, postipalvelut ja pankit, kertoo The Guardian.

Mittavista toimenpiteistä ja hallituksen linjauksista huolimatta Lazio ja Napoli ovat suunnitelleet palaavansa harjoituskentälle ensi viikolla. Cellinon mukaan ihmisten olisi vain unohdettava kuluva kausi ja keskityttävä isompiin asioihin.

– Älkää höpsikö. Miten voisimme jatkaa kautta? Minä ajattelen vain ja ainoastaan seuraavaa kautta, kommentoi Cellino Corriere dello Sportille.

Hänen mielestä Lazion seurapresidentti Claudio Lotito voi juhlia yksin mestaruutta. Lazio on Serie A:ssa toisena, pisteen perässä Juventusta, kun 12 kierrosta on pelaamatta.

– Italian cup, Serie A:n mestaruus. Claudio Lotito voi pitää ne, jos haluaa. Hän on vakuuttunut, että hänen joukkueensa on voittamaton, joten annetaan hänen pysyä siinä uskossa. Miten voimme istua tässä ja puhua Serie A:n mestaruudesta, kun rutto kolkuttaa ovellamme? Jalkapallo ei juuri nyt voisi kiinnostaa minua vähempää.

Jesse Joronen on pelannut tällä kaudella Brescian maalilla 23 ottelua. Kuva: Getty Images

– Elämä tulee ensin. Me emme voi pelata enää tällä kaudella. Osa ihmisistä ei ymmärrä, mitä tapahtuu. Ne ihmiset ovat pahempia kuin tämä virus. Minä en usko ihmeisiin, lopetin sen jo kauan sitten, joten aloitetaan alusta.

– Olemme pelanneet kaksi kolmasosaa kaudesta, yksi enää puuttuu. Tämä kausi on ohi. Jos joku haluaa mestaruuden, niin pitäköön hyvänään. Enkä sano tätä sen takia, että me olemme viimeisenä sarjataulukossa. Me olemme viimeisiä, koska ansaitsemme olla siellä. Minä olen ensimmäinen, joka myöntää sen.

– Antaa muiden tehdä, mitä tahtovat. Minä ajattelen niitä, jotka menettävät työnsä ja ihmisiä, joita kuolee joka päivä. Jalkapallo on bisnes, mutta se on bisnes, joka on valmis kestämään tämän kriisin.

– Se on hyvin yksinkertaista. Unohdetaan kauden viimeinen kolmannes ja leikataan kolmannes pelaajien palkoista, TV-sopimuksista ja veroista. Se on helpoin tapa korjata kaikki.