Huuhkaja-puolustaja Albin Granlundin ruotsalaisseurassa reagoitiin vihdoin koronakriisiin: ”Tänään tuli tieto, että meidät lomautetaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ruotsissa on tehty ratkaisuja varsin erilaisesti koronvirustartuntojen hillitsemisen kanssa kuin Suomessa. Jälkimmäisessä radikaaleja rajoituksia on käynnistetty huomattavasti aktiivisemmin. Tämä on näkynyt myös jalkapallossa. Suomessa joukkueharjoittelu on ollut tauolla jo hyvän aikaa, mutta Ruotsissa harjoitustoiminta on jatkunut aina tähän päivään saakka.

Allsvenskan-seura Örebrossa pelaava Huuhkaja-pakki Albin Granlund raportoi, mikä on tilanne juuri nyt.

– Tänään tuli tieto, että meidät lomautetaan. Huomenna on viimeiset treenit ja sitten pari viikkoa lomaa, Granlund kertoo.

Mistään karanteenista ei kuitenkaan ole kyse.

– Me saamme saamme mennä ulos kaupungille tai vaikka metsään juoksemaan. Ei tarvitse vielä keksiä mitään erikoiskonsteja kunnon ylläpitämiseen. Tykkään pelata vapaa-ajallani frisbeegolfia, joten sitä nyt ainakin tulee varmasti heiteltyä, laitapakki pohtii.

Granlund ei ota kantaa Ruotsin hätätoimiin isommin, vaikka ne ovatkin miestä jossain määrin mietityttäneet.

– Tuskin kukaan on ollut samanlaisessa tilanteessa ennen. En ole kauhistunut, mutta ihmettelen mitä tapahtuu. Örebron aluueella korona ei ole vaikuttanut omaan elämään. Ihmisiä on kaduilla normaalisti. Ehkä vessapaperit ovat joissain kaupoissa olleet loppu, mutta muuten ei mitään ihmeellisyyksiä.

– Ruotsissa ei ole tehty niin paljon asian (koronan leviämisen) estämiseksi. Jotenkin mediassa laitetaan asiat vastakkain. Mietitään kumpi on tärkeämpää: ihmisten elämät vai maan taloudellinen tilanne, Granlund raportoi.

Mitään selviä suuntaviivoja liigakauden läpiviemiseksi ei ole Ruotsissa vielä tiedotettu.

– Ilmassa on ollut lähinnä spekulaatioita. Seurat ja liitto ovat sanoneet, että on sellainen suunnitelma, jossa sarja alkaisi kesäkuun alussa. Toukokuun alussa katsotaan tilanne. Seuroilla ja Discoverylla – joka osti otteluiden tv-oikeudet – on kovat paineet. Rahaa pitäisi saada katsojista kummankin, mutta ei otteluita pysty yleisön kanssa pelaamaan, vaikka täällä on vielä 500 ihmisen raja tapahtumien järjestämisessä.

Granlund ymmärtää, että urheilu on tällä hetkellä toissijaista, mutta hän ei kiistä, etteikö sarjakauden viivästys harmittaisi.

– Olen pysynyt ehjänä. Ihan hyvä pre-season. Olisin ihan valmis pelaamaan Allsvenskania ja maajoukkeupelejä. Viime kausi oli hyvä kausi. Nyt pre-seasonilla olen pelannut topparina ja oikeana pakkina, aina avauksessa, Granlund sanoo tilanteestaan.

Jesse Happonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS