Huuhkajien maaottelut Puolaa ja Ranskaa vastaan ovat vähemmän yllättäen vaakalaudalla. FIFA on antanut suosituksen, että maalis-huhtikuulle suunnitellut maaottelut siirrettäisiin myöhempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi.

Suomella pitäisi olla pelit Puolassa 27. päivä maaliskuuta ja Ranskassa 31. päivä maaliskuuta. FIFA peräänkuuluttaa nyt kuitenkin terveysriskien perään ja korostaa, että pelaajien terveys saattaa olla vaarassa, mikäli ottelut pelataan.

Lisäksi jalkapalloilun kattojärjestö on päättänyt, että seurat eivät ole velvollisia luovuttamaan pelaajiaan maajoukkueen käyttöön edellä mainittuina kuukausina. Tämä ”alentaa otteluiden arvoa”, mikäli toinen maa saa esimerkiksi parhaat pelaajat mukaansa ja toisella puolestaan olisi vain ”kakkosmiehistö” käytössään.

Maaliskuulta on peruttu jo monia maaotteluita. Muun muassa Saksa tiedotti perjantaina, että se ei pelaa Italian kanssa tässä kuussa.

germanfootball_dfb

@DFB_Team_EN
ℹ️ Germany vs. Italy friendly cancelled.

Our international friendly in Nuremberg on 31st March has been called off. The city of Nuremberg prohibited events with more than 100 people, which #GERITA would exceed with players, staff and media representatives.

#DieMannschaft