Italian urheiluministeri tuki pelaajayhdistyksen puheenjohtajan ehdotusta: pyysi jalkapalloliittoa laittamaan Serie A:n tauolle – sunnuntain ja maanantain pelit pelataan

© Kuva: Getty Images

Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora on pyytänyt Serie A:ta laittamaan sarjan tauolle maan vaikean koronavirustilanteen takia.

Spadafora kertoi sunnuntaina aamupäivällä tiedotustilaisuudessa olevansa samaa mieltä pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Damiano Tommasin kanssa siitä, että Serie A:ta ei pitäisi pelata tällä hetkellä ollenkaan.

Spadaforan pyynnöstä huolimatta Serie A:n sunnuntain ja maanantain ottelut pelataan. Perumistakin harkittiin, ja esimerkiksi Parman ja SPAL:n ottelu viivästyi Spadaforan pyynnön takia. Joukkueet olivat jo tulossa kentälle, kun ryhmiä ohjeistettiin palaamaan pukukoppiin odottamaan tietoa ottelun pelaamisesta.

Spadaforan mukaan sarjan ollessa käynnissä riskeerataan pelaajien, valmentajien ja tuomarien terveys. Fanitkin kokoontuvat hänen mukaansa varmasti yhteen katsomaan otteluita.

− Siinä ei ole mitään järkeä, koska samalla pyydämme kansalaisilta valtavia uhrauksia, jotta virus ei leviäisi, Spadafora sanoi.

Urheiluministeri vetosi Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravinaan. Spadafora pyysi Gravinaa toimimaan ennen kuin Serie A:ssa todetaan jollakulla pelaajalla ensimmäinen koronavirustartunta.

Italiassa pelataan tämänhetkisillä määräyksillä suljetuille katsomoille ainakin huhtikuun 3. päivään saakka.

Lähde: Football-Italia