Maailman vanhimmaksi jalkapalloilijaksi pyrkivä isoisä teki maalin debyytissään

© Kuva: Juha Tamminen

Maailman vanhimmaksi ammattilaisjalkapalloilijaksi pyrkivä Ezzeldin Bahader, 75, teki lauantaina maalin debyytissään, kun hänen edustamansa October 6 pelasi 1-1-tasapelin Geniusia vastaan Egyptin kolmannella sarjaportaalla.

Egyptiläisen Bahaderin pitää pelata kaksi täyttä ottelua, jotta hänet voidaan hyväksyä Guinnessin ennätystenkirjaan. October 6:n seuraava peli on 21. maaliskuuta. Lauantaina hän pelasi loukkaantumisesta huolimatta täydet minuutit ja teki maalin rangaistuspotkusta.

– Minusta tuli vanhin ammattilaisjalkapalloilija, joka on tehnyt maalin virallisessa ottelussa, kommentoi kuuden lapsen isoisä Bahader BBC:n mukaan.

– Minä olin loukkaantunut ja toivoin vain, että pystyn jatkamaan ottelun loppuun ja pelaamaan seuraavassa pelissä.

Nykyisen ennätyksen haltija on israelilainen Isaak Hayik, joka pelasi viime vuonna maalivahtina kotimaansa alasarjaseura Ironi Or Yehudan ottelussa 73 vuoden ja 95 päivän iässä.

Hyökkääjänä pelaava Bahader aloitti jalkapallon pelaamiseen kuusivuotiaana Kairon kaduilla, mutta pelasi työuransa ohessa vain amatöörisarjoissa. October 6 tietää, että häntä ei varsinaisesti voi luonnehtia tulevaisuuden lupaukseksi, mutta maailman vanhimman jalkapalloilijan titteli toisi näkyvyyttä seuralle.

– Se on erittäin hieno asia Egyptille, että joku meistä on Guinnessin ennätystenkirjassa ja se on meille hienoa, että hän pelaa October 6:ssa, kommentoi joukkueen valmentaja Ahmed Abdel Ghany.

– Rehellisesti sanottuna hänestä ei ole meille sataprosenttista hyötyä teknisellä puolella, mutta kuntoutimme hänet, jotta hän pystyisi pelaamaan vaaditut 90 tai 180 minuuttia.

Bahader on viime aikoina pitänyt kuntoaan yllä October 6:n harjoituksissa ja kotonaan personal trainerin kanssa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.