Muu futismaailma koronatauolla, Australiassa pelataan parhaillaan – ”Kummallinen päätös”

© Kuva: Getty Images

Lähes koko jalkapallomaailma on koronaviruspandemian vuoksi pysähdyksissä, mutta yksi harvoista sarjoista, joissa pelit toistaiseksi jatkuvat, on Australian A-liiga. Saksalainen Markus Babbel, joka sai tammikuussa kenkää Sydney Wanderersin päävalmentajan pestistä, pitää ratkaisua ”kummallisena”.

– Jalkapallokausi halutaan ehdoin tahdoin pelata loppuun, Babbel sanoi lauantaina Sky Sport News HD:n haastattelussa Weltfussballin mukaan.

Australian A-liigassa pelaa myös uusiseelantilainen Wellington Phoenix, joka joutui siirtymään pysyvämmin Australiaan sarjan jatkumisen vuoksi. 11 joukkueen sarjan viimeinen runkosarjan pelipäivä on 26. huhtikuuta. Sen jälkeen pitäisi pelata toukokuun puolivälissä päättyvät pudotuspelit.

Pelit siis jatkuvat Australiassa edelleen, joskin tyhjillä katsomoilla.

– Odotan mielenkiinnolla, vetääkö jalkapallokin jossain vaiheessa jarrua, Babbel totesi viitaten siihen, että muun muassa erittäin suosittu australialaisen jalkapallon sarjakausi päätettiin jo koronakriisin kourissa keskeyttää.

Babbel itse on Australiassa jumissa eikä pääse toistaiseksi kotimaahansa Saksaan. Hänkin ymmärtäisi, jos Australiassakin määrättäisiin kansalaisille tiukempia rajoituksia.

– Olin suunnitellut lentävänäni takaisin toukokuun alussa, mutta lentoyhtiö ei enää lennä Saksaan. On kuitenkin pahempaakin kuin joutua jäämään Sydneyhin.

– Australian hallituksen pitäisi harkita kovempia rangaistuksia, sillä tähänastisia rajoituksia ei useinkaan seurata, Babbel totesi.

Australian hallinto päätti sunnuntaina rajoittaa ihmisten ulkonaliikkumista. Lisäksi erään risteilyaluksen matkustajia ei päästetty pois laivasta, sillä monella matkustajista oli ilmennyt hengitystieoireita. Toistaiseksi kuitenkaan Australian jalkapalloliitto ei ole tehnyt päätöstä sarjan panemisesta tauolle.

– Pelaajien terveys ja hyvinvointi on edelleen ykkösprioriteettimme emmekä pelkää tehdä koviakaan päätöksiä sen varmistamiseksi, jalkapalloliiton toimitusjohtaja James Johnson sanoi liiton kotisivuilla.

– Olimme hyvin luottavaisia ensimmäiseen päätökseemme jatkaa liigojen pelaamista tiettyjen toimenpiteiden kanssa. Olemme pyöritelleet useita skenaarioita, kuinka helpottaa A-liigan kauden pelaamista loppuun.

– Emme kuitenkaan elättele turhia toiveita tilanteen suhteen. Teemme tarpeen tullen nopeita päätöksiä pandemian haasteiden edessä.

– Huolehdimme kaikista varotoimenpiteistä hallituksen neuvojen mukaan ja teemme läheistä yhteistyötä liigan ja seurojen kanssa varmistaaksemme, että pelaajat pysyvät terveinä, sekä hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa, Johnson jatkoi.

Amatöörisarjat Australian jalkapalloliitto FFA päätti toistaiseksi panna 14. huhtikuuta kestävälle tauolle, mutta ammattilaissarjan pelaaminen jatkuu yhä. Tilanne tosin muuttumassa pian, sillä Sydney Morning Herald kirjoitti maanantaiaamuna Suomen aikaa, että päätös kauden keskeyttämisestä tehtäisiin tiistaina.

A-liigan edelliset ottelut pelattiin perjantaina ja lauantaina, ja maanantain ohjelmassa on yksi peli. Newcastle Jets isännöi Melbourne Cityä ottelussa, joka alkoi Suomen aikaa kello 10.30. Kotijoukkueen kokoonpanossa nähdään muun muassa edellisistä EM-kisoista tutut Joe Ledley (Wales) ja Wes Hoolahan (Irlanti). Jos lehtitieto pitää kutinsa, jää ottelu toistaiseksi kauden viimeiseksi.

Perth Glory puolestaan tiedotti jo sunnuntai-iltana lyhyesti, että se on siirtänyt maanantain ohjelmassa olleen ottelunsa Western Unitedia vastaan myöhempään ajankohtaan. Jo aiemmin on päätetty siirtää pari yksittäistä ottelua – johtuen Wellington Phoenixille ja Melbourne Victorylle määrätyistä eristäytymisjaksoista näiden kohdattua Uudessa-Seelannissa 15. maaliskuuta.

Naisten W-liigan finaali puolestaan pelattiin lauantaina suunnitellun aikataulun mukaisesti, joten naisten sarjakausi saatiin pelattua loppuun.

Kun lauantaina pelattu A-liigan Sydneyn paikallispeli pelattiin monien muiden otteluiden tavoin ”hiljaisena derbynä” ilman katsojia, kommentoi eräs pelaaja tapahtunutta näin:

– Fanien merkityksen ymmärtää vasta sitten, kun heitä ei enää ole.

Sama koskee epäilemättä myös terveyttä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.