Palloliitolta kolmen miljoonan euron tukipaketti seuroille – sarjat pysyvät suljettuna ainakin toukokuuhun saakka

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto on päättänyt avata kolmen miljoonan euron suuruisen kokonaistukipaketin auttaakseen koronaviruspandemian haitoista kärsiviä seuroja.

Useat seurat ovat joutuneet lomauttamaan henkilöstönsä toimintansa jatkuvuuden turvaamiseksi. Seurojen tulevaisuus on joutunut uhatuksi nopeista ja raastavista talouden sopeuttamistoimista huolimatta, eikä koronatilanne näytä vielä helpottuvan.

Palloliiton kolmen miljoonan euron suuruinen kokonaistukipaketti koostuu sekä suorista että epäsuorista taloudellisen tuen muodoista.

LUE LISÄÄ: Palloliiton pääsihteeri nimesi kotimaisten jalkapallosarjojen pelaamiselle kolme eri skenaariota – pitkäksi venyvä kriisi voi kaataa kokonaisia seuroja

Osana kokonaistukipakettia hallitus on päättänyt jakaa yhden miljoonan euron suuruisen ylimääräisavustuksen jäsenseuroilleen. Hallitus korostaa sitä, ettei ylimääräinen miljoonan euron erityisavustus itsessään riitä korjaamaan seurojen kaikkia ongelmia, mutta kaikki mahdolliset keinot seurojen tukemiseksi halutaan tietysti käyttää.

Palloliiton tiedotteen mukaan ylimääräisen seuratuen kriteereistä, avustusprosessista ja avustusten käyttökohteesta tullaan julkaisemaan erillinen menettelyohje huhtikuun 3. päivään mennessä. Avustukseen ovat oikeutettuja seurat, joilla on päätoimisia työntekijöitä.

– Koska seuroja on strategian mukaisesti kannustettu päätoimisuuden mahdollistamiseen, myös miljoonan euron erityisavustus halutaan kohdentaa juuri näille seuroille. Pelaajakehityksen perustyö tehdään suomalaisissa seuroissa ja sen työn tekevät osaavat ja koulutetut valmentajat, joiden toimeentuloa halutaan tukea ja turvata kaikin keinoin myös hätätilassa, Palloliitto perusteli tiedotteessaan.

Palloliitto on myöntänyt myös miljoonan euron suuruisen lainan Jalkapalloliiga ry:lle eli Veikkausliigalle, tarjoten myös maksutonta etäkoulutusta valmentajille ja seuratoimijoille ammattitaidon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Hallitus on myös päättänyt pitää kaiken jalkapallotoiminnan keskeytettynä ainakin toukokuun 13. päivään saakka. Jalkapallosarjojen toivotaan käynnistyvän kaksi viikkoa joukkuetoimintaan palaamisen jälkeen, eli aikaisintaan toukokuun lopulla. Alun perin jalkapallotoiminnan oli määrä olla keskeytettynä vain maaliskuun loppuun saakka.