Harvemmin langetetaan jalkapallossa kuukausien kestäviä pelikieltoja. Tällaisen, kuusi kuukautta kestävän pelikiellon mätkäytti kuitenkin torstai-iltana Ranskan pääsarjan Ligue 1:n Monacon laitahyökkääjä Gelson Martinsille. Näin 24-vuotiaan Martinsin kausi on ohi.

Martinsin pelikielto oli seurausta tuomarin tönäisemisestä 1. helmikuuta pelatussa Ligue 1 -ottelussa Nimes-Monaco. Erotuomari Mikael Lesage nosti Martinsin pelikaveri Tiemoue Bakayokolle punaisen kortin, ja tästä suivaantuneena Martins tönäisi tuomaria rinnasta. Sen jälkeen hän sai luonnollisesti itsekin ulosajon.

B/R Football

@brfootball
Monaco's Gelson Martins has been banned six months for pushing a referee

Martins on ollut väliaikaisessa pelikiellossa tapauksesta lähtien. Kuuden kuukauden pelikielto lasketaan alkavaksi tuosta ottelusta, joten hän on edustuskelpoinen jälleen 1. elokuuta.

FUTWEET

@FutweetPT
A Liga Francesa de Futebol castigou Gelson Martins com seis meses de suspensão, no seguimento disto:

#GelsonMartins #Ligue1

AS Monaco ei luonnollisesti päätöksestä ilahtunut. Omassa vastineessaan se tuomitsee jälleen kerran pelaajansa käytöksen, mutta sanoo pitäneensä rangaistusta täysin ylimitoitettuna.

Martins on ollut pelikiellossa jo viisi ottelua. Sosiaalisessa mediassa on muistutettu, että samanmittaisella viiden pelin pelikiellolla selvisi taannoin tuomarin tönäisemistä La Ligassa Martinsin maanmies Cristiano Ronaldo.

Martins on pelannut Monacon paidassa tällä kaudella 23 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt yhden. Portugalin A-maajoukkueessa Martins on pelannut 21 ottelua. Hän kuului myös maan MM-joukkueeseen vuonna 2018, mutta ei ole pelannut maajoukkueessa puoleentoista vuoteen.