Suomen A-maajoukkueen Robert Taylor solmi alkuvuodesta kolmivuotisen sopimuksen Norjan suurseura SK Brannin kanssa. Keskikenttäpelaaja on saanut uudessa seurassa lentävän lähdön, mutta sitten kuviin astui koronavirus, mikä on pysäyttänyt toiminnan lähes täysin.

– Ei ole joukkuetreenit jatkunut. Kolmen ryhmissä meille on annettu ohjelmat, joita koitetaan noudatttaa. Oman fiiliksen mukaan ettei hajoa paikat, Taylor kertoo.

– 11. päivä maaliskuuta alkoi tämä. Uusi deadline jatkumiselle piti olla tänä perjantaina mutta siirtyi päivään 14. huhtikuuta, hän jatkaa.

Tällä hetkellä on niin isoista asiasta kyse, että jalkapalloilijoidenkin on syytä nöyrtyä.

– Ihmisiä on vaikeammassakin tilanteessa kuin me. Asiat voi muuttua, jos yhtään ruvetaan hellittämään.

– Kaupat ja apteekit on auki normaalisti. Hallitus on suositelllut, että vältettäisiin niitä mahdollsimman paljon. Mistään isommista suunnitelmista en täällä tiedä. Kaikki info tullut meidän WhatsApp-ryhmästä, 25-vuotias pelimies raportoi.

Hän pääsi nopeasti sisään uuden seuran toimintaan.

– Ei hyvään paikkaan tullut tämä tauko. Mulla on lähtenyt tosi hyvin täällä ja olin valmis aloittamaan kauden.

– Esiinnyin ystävysotteluissa vahvasti. Fanit on tykännyt ja seura on ollut tyytyväinen panokseeni. Turha silti valittaa. tämä on mitä on, 4-3-3-pelijärjestelmässä vasemmalla laidalla operoinut Taylor huokaa.

Taylorin puheista huomaa, että hän arvostaa seuraansa paljon.

– Olen tykännyt. Iso seura Norjassa. Tosi ammattilaisseura. Kaikki hoidetaan ammattimaisesti Olen tykännyt tosi paljon.

– Olen tehnyt täällä kavereita ja tosi hyvin jätkät ottaneet vastaan. Helppo ollut sopeutua. Seuran ulkomaalaisten kanssa vähän enemmän olen viettänyt aikaa.

Aikaa on riittänyt viime aikoina myös virtuaalipeleille, joissa hän on näyttänyt taitojaan Huuhkajista tutuille futareille.

– Perus laiffia koronan kanssa. Markkasen Eeron ja Sauli Väisäsen kanssa pelaan GTA:ta pleikkarilla, Taylorin omien sanojensa mukaan hän on kolmikosta kovin.

Rentoa tekemistä löytyy myös vihreältä veralta.

– Futistenniksessä olen rehellisesti kova. Sitä on tullut hakattua paljon. Se on kunnon treeniä, jossa tulee hiki.

– Me olemme ainoita seuroja, joilla stadion on auki. Homma muuttuu kyllä nopeasti, joten saa nähdä, Taylor aprikoi.