Brasilialainen futislegenda Ronaldinho on viettänyt tutkintavankeudessa Paraguayssa jo lähes kaksi viikkoa. Ronaldinho ja hänen veljensä Roberto de Assis otettiin kiinni Paraguayn rajalla näiden yritettyä maahan väärennetyillä passeilla. Passeista oli tiettävästi maksettu jopa 10 000 dollaria.

Nyt näyttää siltä, että Ronaldinhon aika vankilassa tulee pitkittymään. Veljesten tapausta piti käsitellä keskiviikkona oikeudessa, mutta koska liikenainen Dalia López ei saapunut oikeuteen, ei Ronaldinhoa voida vielä vapauttaa.

Dalia López järjesti Ronaldinhon matkan Paraguayhin, mutta on yhä tuntemattomilla teillä. Naisen uskotaan johtavan rikollisjärjestöä, mutta koska hän ei ilmestynyt oikeussaliin, voidaan hänet julistaa karkulaiseksi.

Oikeudessa tavattiin keskiviikkoaamuna Lópezin kaksi asianajajaa. Näillä oli mukanaan lääkärintodistus, jolla he perustelivat sitä, ettei heidän asiakkaansa saapunut oikeuden eteen.

Lakimiehet perustelivat Lópezin poissaoloa koronaviruksen pelolla. Lääkärinlausunnon mukaan López kärsii kakkostyypin diabeteksestä ja korkeasta verenpaineesta. Siksi naisen tulkitaan kuuluvan Covid-19-viruksen riskiryhmään. Asianajajien mukaan López ei aio tulla oikeuteen ennen kuin pandemia osoittaa rauhoittumisen merkkejä.

[readmore from=Ronaldinho]

Dalia Lópezin todistajanlausunto lienee välttämätön, ennen kuin Ronaldinho ja tämän veli voidaan vapauttaa. Lópezin uskotaan järjestäneen veljeksille näiden paraguaylaiset passit. Jos López myöntää syyllisyytensä, voisi Ronaldinho vapautua vankilasta.

Tutkijat ovat jo suorittaneet etsintöjä Dalia Lópezin kotona, luksushuvilalla ja toimistolla. Haltuun on otettu lukuisia asiakirjoja sekä suurikokoinen kassakaappi. Lópezin epäillään pesseen rahaa peräti 400 miljoonan dollarin edestä viimeisten viiden vuoden aikana. Lukuisten talousrikosten lisäksi hänen arvellaan osallistuneen myös huumeiden salakuljetukseen.