Tasapainoilua poikkeustilan ja arjen välillä – jo neljäs bundesliigaseura palaa harjoituksiin

© Kuva: Getty Images

Saksan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoivan DFL:n suositus ei sinänsä jätä tulkinnanvaraa. Sarjojen ollessa tauolla koronaviruspandemian vuoksi bundesliigaseurojen pelaajien on määrä harjoitella omatoimisesti ainakin ensi viikon sunnuntaihin eli huhtikuun 5:nteen päivään saakka.

Seuroissa kuitenkin tulkitaan kehotusta eri tavoilla. Borussia Dortmund palaa nimittäin harjoituksiin jo huomenna maanantaina, neljäntenä Saksan pääsarjaseurana.

Useimmat seurat ovat siirtyneet harjoittelussaan nettiaikakaudelle. Kuntovalmentaja on laatinut pelaajille ohjelman, jota näiden pitäisi toteuttaa audiovisuaalisen ohjauksen avulla. Jotta fyysinen vire ei pääse laskemaan, kuntotestien tulokset tallennetaan ja analysoidaan.

Nyt Dortmund ottaa kuitenkin ensimmäisen askeleen pois eristyksistä ja kohti arkea. Maanantaista lähtien pelaajien on määrä harjoitella treenikentällä. Harjoitukset tosin tapahtuvat erittäin pienissä ryhmissä – Saksassa vallalla olevien tiukkojen kokoontumisrajoitusten vuoksi.

– Huomenna jatketaan. Haluamme ottaa hitaasti uuden startin, hyvin pienissä kahden pelaajan ryhmissä, keskikenttäpelaaja Emre Can totesi Doppelpass-ohjelmassa.

– Emme tiedä vielä, koska taas pelataan. Mieluiten huomenna, mutta se ei onnistu. Siksi meidän pitää yrittää pysyä jollain tavoin kunnossa.

– On kivaa tehdä taas jotain ja saada tehtäviä. On tärkeää, että pääsemme taas kentälle.

Dortmundin pelaajat ovat olleet etätöissä juoksumatoillaan ja kuntopyörillään, ja Can onkin erityisen riemuissaan sosiaalisten kontaktien lisääntymisestä. Treeneissä jokainen saa aluksi kiinteän harjoituspartnerin.

– Sosiaaliset kontaktit puuttuvat arjesta koko ajan, ja tietysti kaipaan myös jalkapalloa, Can lisää.

Jo Dortmundia ennen treeneihin olivat palanneet RB Leipzig, Fredrik Jensenin Augsburg sekä Wolfsburg. Leipzig ehti kaivaa pallot varastosta ensimmäisenä jo yli viikko sitten, Sachsenin osavaltion erikoisluvalla. Kaikissa kolmessa seurassa harjoitellaan niin ikään pienryhmissä.

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen kokoontuu jälleen keskiviikkona 1. huhtikuuta, ja pian sitä seuraavat muutkin joukkueet. Pisin tauko kenttäharjoituksista on edessä Eintracht Frankfurtilla ja Paderbornilla. Niiden pelaajilla ja työntekijöillä on esiintynyt koronavirusta, joten joukkueet ovat joka tapauksessa kotikaranteenissa.

Lähde: Welt


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?