Tottenhamin puolustaja tulistui ja ryntäsi katsomoon rähisemään – Mourinho puolusti pelaajaansa: ”Luultavasti jokainen meistä toimisi samoin”

© Kuva: Getty Images

Tottenham putosi keskiviikkona FA Cupista, kun se hävisi viidennellä kierroksella Norwichille rangaistuspotkukilpailussa maalein 2-3. Ennen pilkkuja peli oli tilanteessa 1-1.

Ottelun jälkeen suureksi puheenaiheeksi on noussut Tottenhamin puolustajan Eric Dierin katsomossa kiipeily. Englannin A-maajoukkuueessa 40 kertaa esiintynyt Dier, 26, ryntäsi pelin päätyttyä yleisön joukkoon ja kapusi useamman rivin penkkejä ylös ennen kuin rähisi Tottenhamin omien kannattajien kanssa.

Lopuksi järjestyksenvalvojat raahasivat tulistuneen Dierin pois tilanteesta.

Tottenhamin päävalmentajan José Mourinho mukaan Dier suuttui kannattajalle, joka huuteli solvauksia. Tilanteessa oli mukana myös pelaajan pikkuveli. Portugalilaisluotsi myönsi suojattinsa toimineen väärin, mutta puolusti Dieria.

– Minusta Eric Dier teki jotain, mitä ammattilaiset eivät voi tehdä, mutta luultavasti jokainen meistä toimisi samoin, kommentoi Mourinho BBC:n mukaan mukaan.

– Toistan, että me ammattilaiset emme voi tehdä tuollaista, mutta toistan, että olen pelaajan puolella ja ymmärrän häntä. Kannattajat olivat puolellamme, kunnes mokasimme viimeisen rangaistuspotkun.

– Tämä henkilö loukkasi Ericiä, perhe oli siellä, nuorempi veli ei ollut tyytyväinen tilanteeseen.

Mourinholta kysyttiin mahdollisista seuran sisäisistä kurinpitotoimista Dieria kohtaan.

– Jos seura toimii niin, en ole siitä samaa mieltä, mutta hän toimi väärin.

Välikohtaus tapahtui vaihtopenkkien takana sijaisevassa yritysvieraiden katsomossa, jossa kaikki eivät ole Mourinhon mukaan ”oikeita Tottenhamin kannattajia”.

– Toki osa heistä on Tottenhamin kannattajia, mutta tietääkseni siellä on paljon yritys- ja kutsuvieraita, erityisasemassa olevia ihmisiä. Se on luultavasti se osa stadionista, josta välillä epäilen, ovatko he oikeita Tottenhamin kannattajia, koska oikeat kannattajat ovat niitä, jotka tukevat poikiamme loppuun asti.

Flunssasta kärsinyt Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki istui koko ottelun vaihtopenkillä. Norwich kohtaa puolivälierävaiheessa Derbyn tai Manchester Unitedin, jotka pelaavat oman viidennen kierroksen ottelunsa tänään, torstaina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.